To je to što me zanima!

Zagrepčanke su izradile klupu koja će krasiti Strasbourg

Dizajnerice su se javile na natječaj i oduševile žiri. Njihova klupa predstavljat će Hrvatsku na šetnici duž koje će biti postavljene klupe iz svake države članice EU
Vidi originalni članak

Na šetnici koja se proteže od zgrade Vijeća Europe, Europskog suda za ljudska prava pa sve do zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu od 28. svibnja stajat će i hrvatska klupa. Idejni projekt zagrebačkih dizajnerica Kristine Volf (31), Mateje Bronić (30), Mije Bogovac (28) i Maše Milovac (26) oduševio je Strasbourg te su djevojke dobile priliku u njemu ostaviti svoj pečat.

- Na internetu smo početkom 2014. vidjele projekt ‘Benches for Europe’ koji prema urbanističkom planu grada predviđa šetnicu duž koje će biti postavljeno 28 klupa, od kojih svaka predstavlja jednu od država članica EU. Već krajem ljeta odabrali su naše rješenje. Dobili smo 5000 eura, a u to ulazi trošak proizvodnje, dostava klupe u Strasbourg i naš autorski honorar - objašnjava Kristina.

Prije četiri su godine otvorile dizajnerski studio Manufakturist. Njihovi suveniri Zrno soli i VV čaša državni su pokloni Ureda predsjednika i Ministarstva kulture.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ventusxs Ventus 12.05.2015.

    Čovjek sjada na klupu da se odmori. Ovo sigurno nije za odmor zbog neudobnosti a u krajolik Zg bi bila šaka u oko.

  • Jura963 12.05.2015.

    Drago mi je zbog uspjeha ,ali moram priznati da su mi sjedišta ok.,ali nasloni ne prolaze. Ipak bi klupa trebala biti spoj dizajna i udobnosti....

  • Ibanez Blondi 11.05.2015.

    Bravo cure!

Komentiraj...
Vidi sve komentare