To je to što me zanima!

Zakasnili s optužnicom protiv Mladinea? Odlučit će 15. lipnja

Nakon odluke 15. lipnja, optužnica se može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu. Mladineova obrana tvrdi da je optužnica podignuta nakon isteka zakonskog roka.
Vidi originalni članak

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu naložilo je tužiteljstvu da se očituje o prigovoru obrane da je optužnica protiv šefa ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša Vinka Mladinea podignuta nakon isteka zakonskih rokova. Nakon toga će, 15. lipnja, odlučiti o optužnici. Može je potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.

Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo Mladinea tereti da je od travnja 2008. do kraja 2009. sklapao nezakonite poslove s Fimi medijom i pritom kršio Zakon o javnoj nabavi, znajući da ilegalno izvučen novac završava u HDZ-ovom "crnom fondu". Mladineo je , tvrdi tužiteljstvo, sklopio tri ugovora za promidžbene aktivnosti, kao što je izrada televizijskih spotova i oglasa za obilježavanje Dana planeta zemlje. Navodno je bezuvjetno prihvatio ponudu Fimi medije, bez da ju je usporedio s cjenikom HRT-a po kojemu bi Fond imao i do 50 posto popusta. Na taj je način navodno oštetio Fond za oko 1,7 milijuna kuna.


Idi na 24sata

Komentari 12

  • Kakma 01.06.2012.

    Pokusali da ode u zastaru,ali zeznula ih nova situacija.

  • čamil 01.06.2012.

    Sve je to ista banda. Bit će toga još!

  • Julian Assange 01.06.2012.

    Ništ onda, ak je nacionalne volje i pravde i vraćanja nikad poraznijeg povjerenja u pravosuđe, predlažem da u saborsku zakonsku proceduru mam ode izmjena zakona o Zastari na slučaj Mladinea! Šta su sve ovi prije njih sve mijenjali kak bi si pogodovali u legalnoj pljački, ovo bi bio sasvim opravdan čin, moguć, a i konačno u stvarnom interesu nacije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare