To je to što me zanima!

Zakladu 'A. Rukavina' nisu pozvali na otvaranje banke

U priopćenju Upravni odbor demantira izjavu ravnatelja KBC-a Zagreb akademika Željka Reinera da su članovi Zaklade bili pozvani
Vidi originalni članak

Upravni odbor Zaklade Ana Rukavina izrazio je žaljenje zbog toga što Uprava KBC-a Zagreb nije pozvala Zakladu na otvaranje banke krvi iz pupkovine za osobne potrebe, koju u cijelosti financira, ocijenivši da je bolnica izigrala obveze i poštovanje prema Zakladi koja je u godinu dana postavila na noge Registar dobrovoljnih davatelja koštane srži i matičnih stanica te Javnu banku krvi iz pupkovine. U priopćenju, koje je potpisala Upraviteljica Zaklade Marija Rukavina, Upravni odbor demantira izjavu ravnatelja KBC-a Zagreb akademika Željka Reinera da su članovi Zaklade bili pozvani na svečano otvorenje banke, te da se nisu odazvali. Uprava KBC-a Zagreb priopćila je pak da su na svečano otvorenje bili pozvani upraviteljica Zaklade Marija Rukavina i medicinski upravitelj dr. Mirando Mrsić te da su svi drugi uzvanici uredno primili pozive i odazvali se na svečano otvorenje.
Upraviteljica Zaklade Ana Rukavina u priopćenju također navodi da nije potpisan ni dogovoreni sporazum s bolnicom prema kojemu bi se novcem dobivenih od privatne pohrane krvi iz pupkovine financirao daljnji rad Zaklade i tipizacija oko 200 uzoraka krvi iz pupkovine novorođenčadi koje su roditelji dosad donirali javnoj banci za opće dobro. Iz Uprave KBC-a pak poručuju da je to pitanje još otvoreno i dio je daljnje suradnje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare