To je to što me zanima!

Zakon o partnerstvu nigdje neće spominjati 'brak' i 'obitelj'

Zakon kojim bi se regulirala materijalna prava istospolnih parova u javnu raspravu trebao bi najesen. Ministar Bauk smatra da će dobiti široku potporu u Saboru
Vidi originalni članak

Do kraja rujna u javnu raspravu trebao bi ući Zakon o registriranom životnom partnerstvu koji bi regulirao materijalna prava istospolnih parova. 

Ministar uprave Arsen Bauk rekao je kako Zakon istospolnim parovima neće dati pravo na posvajanje, ali će regulirati njihova materijalna prava poput porezne olakšice za uzdržavanog registriranog partnera, pravo na zdravstveno osiguranje nezaposlenog partnera, nasljeđivanje imovine i slično. 

Zakonom će se omogućavati registracija homoseksualnih parova, ali ne riječju 'brak', kao ni riječju 'obitelj' koje se neće spominjati. 

- Uvjereni smo da će zakon dobiti široku potporu u Saboru jer se ni glavne oporbene stranke nisu protivile uređenju materijalnih prava za registrirane parove - rekao je Bauk, piše Večernji list. 

Idi na 24sata

Komentari 199

  • Filozof_1 08.06.2013.

    Dobro, za 10 godina će muško i žensko stupiti u brak, a muško i muško ili žensko i žensko će stupiti u partnerstvo (ili nazovite to kako želite), a u međuvremenu doživjeti ćemo užasan pad BDP-a, pad nataliteta, masovno iseljavanje, zapljene ... I što god ne, jer nama je bitniji Pero i Stevo nego hoćemo li ovaj mjesec dobiti plaču, hoćemo li imati za kredit gdje stopa kriminalno raste, hoćemo li imati za kruh čija cijena se diže u nebesa ... Pa kad ste ovako složni oko sada totalno nebitne i sporedne stvari, hajmo onda tako i za ono što bi nam trebalo biti prvo i najvažnije ...

  • blok70a 08.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • SimpleGuyST 08.06.2013.

    http://www.youtube.com/watch?v=zKAW96N-Vms eto da se nasmijete malo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare