To je to što me zanima!

Žalba je od suda u Trogiru do Splita putovala čak 11 godina

Muškarci su se sporili oko toga tko treba ukloniti hrpu kamenja s parcele. Sutkinja koja je sad dobila slučaj, vratila ga je na početak. Ne zna se da li kamenje još 'čeka'
Vidi originalni članak

Žalba u slučaju hrpe kamenja na privatnoj parceli u Vinišću koja je s Općinskog suda u Trogiru poslana na Županijski sud u Split, konačno je stigla na odredište. Trebalo joj je 'samo' 11 godina. 

Trojica muškaraca sporila su se oko toga treba li jedan od njih ukloniti hrpu kamenja koju je navodno bacio na zemlju druge dvojice. 

Tužbu su dvojica vlasnika parcele podnijela 1995. godine, nepravomoćna presuda donesena je 1998., a dvije godine kasnije i pravomoćna presuda Županijskog suda u Splitu. 

U veljači 2003. doneseno je rješenje da susjed mora ukloniti kamenje u roku osam dana ili platiti kaznu od 300 kuna za svaki dan prekoračenja roka. Umjesto toga, susjed se žalio Općinskom sudu u Trogiru 3. ožujka 2003. 

Nakon 11 godina 'putovanja', sutkinja sve vratila na početak

Sud u Splitu je 28. siječnja ove godine konačno dobio žalbu, a sutkinja je riješila predmet tako što je ukinula rješenje trogirskog suda i sve vratila na ponovno odlučivanje, javlja Slobodna Dalmacija. 

Ne zna se da li kamenje još uvijek stoji na parceli ili ga je netko u međuvremenu ipak uklonio.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Harley_Quinn 22.09.2014.

    Zato opomene, blokade i ovrhe putuju brzo.

  • fantazist 22.09.2014.

    Na žalost sud u RH odavno nema veze sa stvarnim svijetom. Svrha je sam sebi, pravda ne postoji, pravo je nejasno. Ako imaš dobrog odvjetnika (novaca k'o blata) možeš ubiti čovjeka i poslati račun za metak njegovoj obitelji. I još ih sud uz pomoć policije deložira ako ne plate u roku

  • fantazist 22.09.2014.

    Mladi odvjetnik nakon što je položio pravosudni zaposlio se u odvjetničkom uredu svoga oca. I nakon prvog dana na sudu dolazi kući i kaže ocu: Znaš onaj slučaj sa međom koji si ti vodio 20 godina? Ja ga danas rješio za 20 minuta! -A kaže njemu otac: E sine moj, a šta ti misliš kako sam ja plaćao tvoje školovanje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare