To je to što me zanima!

Žale se da nemaju novca, a za najam daju 1,3 mil. kn

Ministarstvo Božidara Pankretića je trenutno po Zagrebu 'raštrkano' na čak šest lokacija. Za to mjesečno moraju plaćati astronomski najam...
Vidi originalni članak

Do kraja godine Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva treba se preseliti u sadašnju zgradu MORH-a na zagrebačkom Trgu kralja Petra Krešimira IV. Naime, Pankretićevo ministarstvo trenutno je “raštrkano” na čak šest lokacija po Zagrebu, za što mjesečno iz ionako tankog državnog proračuna plaćaju astronomski najam od čak 1,3 milijuna kuna. U sjedištu u Babonićevoj ulici uz ministra i potpredsjednika Vlade Božidara Pankretića svoj ured imaju tajnica kabineta, dva državna tajnika i Ured za odnose s javnošću. Ostala tri državna tajnika smještena su na tri različite adrese - u Vlaškoj i Vukovarskoj ulici te na Radničkoj cesti, dok su uprave raštrkane su na nekoliko lokacija. Za te prostore, izuzev Vukovarske ulice koja je državni prostor, ministarstvo mjesečno plaća najamninu na godišnjoj razini izdvaja ukupno 15,6 milijuna kuna. Tu naravno treba pribrojiti i troškove za režije. Mjesečnu rentu plaćaju privatnim tvrtkama VMD Promet, Benz d.o.o., Siemens i Bassler.
- Preselit ćemo se zbog ušteda, jer plaćamo veliki najam. Ministarstvo će biti na jednom mjestu što će značiti i njegovu bolju funkcionalnost. Vjerujem da ćemo se preseliti do kraja rujna ili listopada ove godine - kazao je ministar Pankretić.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • rt dobre nade 26.06.2010.

    to je sto se zna

  • PapaŠtrumpf 26.06.2010.

    Pa samo njihov bahatluk bi nas izvukao iz krize u mjesec dana, ali je.... se njima kad ionako glupi narod sve plaća.

  • barezd 26.06.2010.

    Ovo je stvarno SRAMOTA 1,3 milijuna kuna mjesečno,a di je još ono što se ne zna?

Komentiraj...
Vidi sve komentare