To je to što me zanima!

Zaljubljena u PEZ figurice koje vrijede 10.000 eura

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nataša Birčić (37) skuplja PEZ figurice odmalena. Skupila ih je oko 300. Posjeduje sve životinje ali i tri Elvisa Presleya. Najstarija figurica ima 35 god.
Vidi originalni članak

Nataša Birčić (37) iz Kaštel Starog strastvena je kolekcionarka PEZ figurica. Počela ih je skupljati kao dijete. Jedno vrijeme je zaboravila na njih, a kad je prije pet godina rodila sina, ponovno je otkrila ljubav prema ovim malim plastičnim igračkama. Njena najstarija figurica ima oko 35 godina, a cijena takve figurice je nekoliko stotina eura. Nataša ne zna koliko je vrijedna cijela kolekcija. Zna samo da je riječ o desetak tisuća eura za tristotnjak PEZ-ova.
- Najdraže su mi ove najstarije. Volim i figurice iz kolekcije Kralj lavova i Ratovi zvijezda. Figure iz sedamdesetih, iz mog djetinjstva, su one bez 'nogica’, odnosno bez postolja. Osamdesetih se pojavljuju na svakoj figurici kako bi bile stabilnije - objašnjava nam kolekcionarka, po struci fotografkinja, a u slobodno vrijeme i slikarica. Figurice nabavlja na raznim buvljacima ili na e-bayu, a figure kupuje i putem Malog oglasnika. Najdraža joj je s likom Elvisa Presleya koji se na tržištu pojavio lani za 80. godina postojanja PEZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • PLUTON 14.02.2010.

    Imam i ja dosta pezica,javi se

  • PLUTON 14.02.2010.

    U stalnom sam kontaktu sa pez figurama,nabavljam ih dosta i to vrlo retkih,da li si zainteresovana,slucajno naleteh na teeb,mada godinama ovo pregledam kindarela@yahoo.com

  • olgas 09.09.2008.

    to je strast, i ja imam zbirku sa 310 pez figurica

Komentiraj...
Vidi sve komentare