To je to što me zanima!

Zamjene za troje zastupnika koji su 'otišli' u ustavne suce

Umjesto SDP-ovih Josipa Leke i Ingrid Antičević-Marinović u saborske će klube Dražen Pros i Davorko Vidović, a HDZ-ova Davorina Mlakara zamjenit će Tomislav Ćorić
Vidi originalni članak

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je u petak zamjene za troje zastupnika izabranih za suce Ustavnoga suda.

Umjesto SDP-ovih Josipa Leke i Ingrid Antičević-Marinović u saborske će klube Dražen Pros i Davorko Vidović, a HDZ-ova Davorina Mlakara zamjenit će Tomislav Ćorić.

MIP je o zamjenama zastupnika odlučio bez rasprave, a njegove prijedloge još treba potvrditi Hrvatski sabor.

Hrvatski je sabor u petak dvotrećinskom većinom imenovao deset ustavnih sudaca, čime je izbjegnuta ustavna kriza koja bi Hrvatskoj prijetila nakon 7. lipnja, kada bi Ustavni sud ostao bez kvoruma nužnog za donošenje odluka.

Najviše glasova zastupnika, 136, dobili su Andrej Abramović i Lovorka Kušan, po 134 glasa dobili su Rajko Mlinarić i Miroslav Šumanović, 132 zastupnika podržalo je Branka Brkića, 118 glasova dobio je Josip Leko, po 117 Davorin Mlakar i Ingrid Antičević Marinović, a najmanje zastupnika, njih 112, podržalo je imenovanje Snježane Bagić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • spica45 03.06.2016.

    Eto i opet će netko zbog par dana provedenih u saboru godinu dana primati plaću. Krasne li države i njenih zakon a. Ma bravo mi.

  • eurotrzd 03.06.2016.

    ova vlast nije do koljena Milanovicevoj.

  • fenix77 03.06.2016.

    Jesu li to novi ustavni suci blagoslovljeni??? Da nam je vlada blagoslovljena , možda bi nam bolje bilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare