To je to što me zanima!

Zaobišao spušteni branik na pruzi i poginuo u naletu vlaka

Vozač auta poginuo je na željezničko-cestovnom prijelazu između mjesta Darda i Osijek u subotu ujutro. U selu Pčelić vozač je autom polomio branike i pobjegao
Vidi originalni članak

Vozač automobila poginuo je tijekom prelaska željezničko-cestovnog prijelaza između mjesta Darda i Osijek u subotu ujutro u 3.33 sati kada je podletio pod vlak.

Nesretni je vozač, prema prvim informacijama, ignorirao  svjetlo-zvučnu signalizaciju o dolasku vlaka kao i spušteni polubranik, te je na mjestu poginuo kada je na njega naletio vlak koji se kretao prema Belom Manastiru.

- U trenutku nesreće signalno-sigurnosni uređaji su radili, a vozač je obilazio spuštene polubranike, priopćili su iz HŽ-a.  

Vlak je nakon sudara s osobnim vozilom iskliznuo iz tračnica. Sve mjerodavne ekipe su na terenu radi očevida. Do normalizacije željezničkog prometa putnici će se prevoziti autobusima na relaciji Osijek - Beli Manastir - Osijek, pojasnili su iz HŽ-a. 

Autom polomio dva branika pa pobjegao

Teretni vlak iz pravca Slatine se u subotu oko 0,34 sati približavao selu Pčelić nedaleko od Virovitice. Dežurni službenik D.S. je spustio rampu kako bi osigurao nesmetan prolazak vlaka kroz željezničku stanicu.  

Branici izrađeni od željeznih cijevi preko cijele širine ceste zaprečavali su prolazak vozilima, a onda se u jednom trenu, dok se vlak nalazio tek stotinjak metara od željezničke stanice, začula lomljava.  

Dežurni službenik tvrdi da je začuo škripu kočnica, a potom lomljavu željeza. Automobil iz pravca sela Pčelić polomio je jednu, a zatim i drugu rampu, te se pedesetak metara dalje od cestovnog prijelaza zaustavio na cesti. Vlak je protunjao, a željezničar je policiji ispričao kako je u mraku uspio vidjeti da je vozač s razbijenim automobilom nastavio vožnju i na raskršću cesta skrenuo u pravcu Suhopolja. 

Policija  traga za nepoznatim vozačem koji je polomio oba branika, a potom pobjegao s mjesta nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • vanna31 04.06.2012.

    Strašno koji komentari.No to je klasika kod Hrvatskog naroda, takav mentalitet...žalosno ali istinito. Nikako da prestanu srati po tuđim životima,pa čak evo i načinu smrti. Nitko nezna što je njemu tada prošlo kroz glavu,nitko nezna koliko se dečko napatio u pola sata od udara vlaka do smrti.Dali ste svjesni da sekunda nepažnje može i vas koštati života??!!Halo ljudi malo suosječanja i malo manje ružnih riječi,ako ne možete napisati barem samo RIP bolje nemojte ni takvo što.Užasni ste. Prijatelju Urba počivaj u miru i neka te čuvaju anđeli,prerano si otišao i samo ti znaš što te nagnalo u tom trenu na to.

  • LjiljanaMilovanovic 03.06.2012.

    florian nije ni tebi lako.

  • travson 03.06.2012.

    ................a sta reci netreba rampa , stoka bi cekala , pocivao u miru

Komentiraj...
Vidi sve komentare