To je to što me zanima!

Zapalio cigaretu u avionu: Ide na devet i pol godina u zatvor

Britanac John Cox putovao je zrakoplovom na relaciji Birmingham - Sharm El Sheikh. Potreba za nikotinom bila je jača od njega i usred leta je zapalio cigaretu, koja ga je uvalila u neviđene probleme...
Vidi originalni članak

Što jedna cigareta napravi od ljudskog života... U to se najbolje uvjerio John Cox (46) iz Velike Britanije, koji je zbog pušenja u zrakoplovu osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od devet i pol godina. Cox je odlučio zapaliti cigaretu u toaletu zrakoplova, a nakon što ju je popušio, bacio ju je u košaru koja se zapalila i tako aktivirao alarm.

Detektor za dim se aktivirao tek nakon sat i pol leta, a osoblje je uspjelo ugasiti požar. Pilot je upozorio da je pušenje u zrakoplovu strogo zabranjeno, a nakon incidenta je čak razmišljao o prisilnom slijetanju. 

Cox je proglašen krivim za podmetanje požara iz nemara, zbog čega je prvo osuđen na četiri i pol godine zatvora, ali je sudac presudio da je ta kazna blagonaklona. Na ponovljenom suđenju kazna je povećana za čak pet godina.

Zrakoplov je letio na relaciji Birmingham - Sharm El Sheikh u kolovozu 2015. godine, a u trenutku požara bio je na visini od 10,000 metara. Cox je uhićen u Egiptu čim je zrakoplov sletio, nakon čega je deportiran u Veliku Britaniju.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • Art Vandelay & Son, Inc. 31.07.2017.

    Odlično odmjerena kazna.

  • Igor Petak 29.05.2017.

    Da je popušio samu cigaretu sve bi bilo OK ali zapalio je košaru za smeće i skoro zapalio zrakoplov! Kazna zaslužena!

  • Brkoni 29.05.2017.

    Sad ce neko vrijeme pusti djabe i zdravstveno ispravno. Koja budala, umjesto u skoljku, u kos!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare