To je to što me zanima!

Zapeli Hrvati stigli su u zemlju avionima Croatije Airlines

Putnike su u subotu, po dolasku na zagrebački aerodrom, pregledali epidemiolozi i nakon toga ih svih 148 odlazi obaveznu samoizolaciju na 14 dana
Vidi originalni članak

Danas smo dovezli kući Hrvate iz Stockholma, Madrida, Lisabona i Rima. Hvala svim našim kolegama, u zraku i na zemlji, na njihovom teškom poslu i predanosti u ovom izvanrednom vremenu, napisali su u subotu na stranicama Croatije Airlines.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova javilo je kako se izvanrednim letovima u zemlju vratilo 148 hrvatskih državljana.

Radi se o Hrvatima iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske.

Putnike su po dolasku na aerodrom pregledali epidemiolozi i nakon toga ih svih 148 odlazi obaveznu samoizolaciju na 14 dana. 

U nedjelju navečer očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica koji iz Ancone dolaze katamaranom "Jelena" iz flote Jadrolinije.

Organiziran je i prijevoz hrvatskih državljana iz austrijske savezne pokrajine Tirol, koja se nalazi pod karantenom. Oni će se autobusima također sutra navečer vratiti u Zagreb.

Hrvatska je vlada s večerašnjim povratkom u zemlju vratila nešto više od tisuću Hrvata koji su 'zaglavili' u inozemstvu zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa. 

- To je ustavna obveza, moja profesionalna i ljudska dužnost kao i mojih kolega i hrvatske vlade. Na nama je osigurati repatrijaciju hrvatskih državljana - izjavio je ranije u subotu ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i najavio da se nastavlja rad na povratku svih onih hrvatskih državljana koji to žele. 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • 05.04.2020.

    Sve zemlje pomazu svojim gradjanima da se vrate u svoje zemlje hvala

  • 05.04.2020.

    Zadre, grade, kad mi draga dojde...neka tvojin ulicama projde...Provešću je, di još nije bila...Nek lipote tvoje vidi mila...(Jelena)

  • 05.04.2020.

    Evo coronee ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare