To je to što me zanima!

Zapjevao 'krivi' stih u bećarcu: To bi ga moglo koštati 5000 kn

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policajka, koja je osiguravala skup Ljeto Valpovačko, Branimira Čolakovića (24) je prijavila zbog stiha: 'Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi...'
Vidi originalni članak

Slavoncu Branimiru Čolakoviću (24) prijeti kazna od čak 5000 kuna jer je na manifestaciji Ljeto Valpovačko u lipnju ove godine prilikom pjevanja bećarca otpjevao krivi, odnosno sporan stih . Čolaković, koji je inače član HKUD-a Valpovo 1905., dobio je prekršajnu prijavu, a sumnjiči ga se da je počinio prekršaj sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova, piše Glas Slavonije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čolakovića je prijavila policajka koja je osiguravala skup.

– Kao i uvijek, zajedno s članovima HKUD-a Valpovo 1905. kretao sam se u povorci folklornih skupina, šokačkih zaprega i jahača na Ljetu valpovačkom. Tradicionalno, u povorci su se pjevali bećarci, a ja sam zapjevao: 'Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi...' . Što je u pjesmi, to se pjevati smije, lud bi bio tko bi zamjerio – rekao je Čolaković i dodao da ga je u bećarcu pratio ostatak HKUD-a.

Kada mu je na kućnu adresu stigla prijava šokirao se, a kaže, ni na kraju pameti mu nije bilo da će riječi bećarca nekoga povrijediti. Ističe kako je njegov slučaj optužnog prijedloga možda i jedini takav jer se bećarci pjevaju od pamtivijeka te da nikada nije čuo da su riječi nekoga naljutile.

Podsjetio je i da je UNESCO-ov Odbor za očuvanje nematerijalne kulturne baštine slavonski bećarac 2011. godine uvrstio na popis.

– Sve skupa sam odlučio podijeliti s javnošću stoga što ne želim da se ikada ikome takvo što dogodi te da to bude prvi i zadnji slučaj jer mislim da ovo nema smisla – zaključuje 24-godišnji Čolaković koji iščekuje ishod sudskog postupka.

Idi na 24sata

Komentari 235

  • Madwolf 29.10.2015.

    45678 45678 45678 456 nos ti posran. O psa sa.

  • Šmeker 27.10.2015.

    Neka dokažu ako mogu o čijoj se plavoj bluzi radi,pa nek mu onda sude.

  • Mama22 30.09.2015.

    ahahaahahaaha kralj....

Komentiraj...
Vidi sve komentare