To je to što me zanima!

Zaplijenili 24 kg marihuane, dva kurira iz Labina pritvorena

Droga je pronađena kod dvojice kurira, muškarca (49) i mladića (25), otkrivenih u pokušaju ilegalnog prelaska granice iz Hrvatske u Sloveniju 18. i 20. srpnja
Vidi originalni članak

U operativnoj akciji Dragonja hrvatska policija u suradnji s riječkim odjelom PNUSKOK-a i slovenskom policijom iz Kopra zaplijenila je prošloga tjedna ukupno 24 kilograma marihuane.

Droga je pronađena kod dvojice kurira, 49-godišnjaka i 25-godišnjaka, otkrivenih u pokušaju ilegalnog prelaska granice iz Hrvatske u Sloveniju u noćnim satima 18. i 20. srpnja. Stariji muškarac otkriven je s putnom torbom u kojoj je u 15 paketa bilo 13 kilograma marihuane u Istri, na području između graničnih prijelaza Plovanija i Kaštel, a mlađi, 25-godišnjak, granicu je pokušao prijeći u zaleđu Rijeke, u blizini graničnog prijelaza Pasjak. U naprtnjači je prenosio 19 paketa sa 9,7 kilograma marihuane. Obojica su u istražnom zatvoru, u Rijeci i Puli.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare u PU primorsko-goranskoj, riječ je o presijecanju međunarodnog kanala krijumčarenja marihuane iz Albanije preko Hrvatske i Slovenije u Italiju gdje se kilogram marihuane prodaje po cijeni od 7 do 9 tisuća eura. Zaplijenjena droga bila je namijenjena talijanskom narkotržištu, no istražitelji vjeruju da dio marihuane koja ovim putem dolazi iz Albanije ostaje na području Hrvatske i Slovenije.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • medak 26.07.2012.

    to je bila stara jos . morali su "pasti" uskoro berba nitko ne "pada"

  • Capafiori 24.07.2012.

    Ako se zna da su oni kuriri, znači da se zna i tko je šef poštanskog ureda. A gdje je on, je li slučajno na godišnjem pa ga se nesmije uznemiravati na zasluženom odmoru?

  • armageddon2012 24.07.2012.

    vidi minuse kako padajuuuu pobuna pristalica travice jelda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare