To je to što me zanima!

Započeo Ženski filmski festival: Pokretu 'Milijarda ustaje' već sad se pridružilo 200 zemalja

Nastavit će se tijekom cijele godine mjesečnim projekcijama i raspravama o temama vezanim uz žene, umjetnost, ljudska prava i socijalnu pravdu i tako trajati do prosinca 2024. godine.
Vidi originalni članak

Slučaj Akademije dramskih umjetnosti (ADU) pokazao je da ne funkcionira zaštita studenata na fakultetima, kazala je na panelu o događajima na ADU urednica i novinarka 24sata Ana Dasović, dodajući kako je i u tom slučaju opet prevladao naš dobro poznati mentalitet "ne bi se htjeli miješati." 

UOČI DANA BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Milanović podržao Inicijativu 'Sigurno mjesto za žene': Evo tko je sve prihvatio rezoluciju

Sve što je zabrinulo nastavničko vijeće Akademije, dodala je, bilo je "netočno" izvještavanje novinara. Kazališni redatelj i glumac Miran Kurspahić podsjetio je na otvoreno pismo koje je s kolegama kao student napisao još 2004. godine, progovarajući o ophođenju profesora prema studentima i pregršt drugih problema na ADU.

Nakon pisma je, kazao je, rušen u sljedećem semestru, imao problema sve do kraja studija.

- Kroz sve je to vrijeme trajala kronična nepodrška profesora, ali i studenata, potpuni nedostatak podrške, rekao je Kurspahić. Zataškavanja i maltretiranja nastavljena su do danas - dodao je.

- Nakon svega, koji će se student ponovno usuditi išta reći? Ozren Prohić je tek sad dobio opomenu pred otkaz, i ne bi me čudilo da dogodine već dobije i nagradu za životno djelo hrvatskog glumišta - zaključio je redatelj. Umjetnička direktorica festivala Danijela Stanojević kazala je kako se pokret 'Milijarda ustaje' proširio na 200 zemalja svijeta, a stigao je i u Hrvatsku.

Na sljedećoj tribini 27.studenog očekuje se ukupljanje 24 ženske organizacije u Hrvatskoj.

POBAČAJI U 2022. Hrvatska ima devet pobačaja na sto poroda, najviše pobacuju žene u dobi 30 do 39 godina

Ženski filmski festival koji je sinoć započeo u Zagrebu nastavit će se tijekom cijele godine mjesečnim projekcijama i raspravama o temama vezanim uz žene, umjetnost, ljudska prava i socijalnu pravdu i tako trajati do prosinca 2024. godine. 

Nakon uvodne rasprave, održana je i projekcija filma 'Julien u sredini'.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Mozak za sve 26.11.2023.

    Samo žene,žene,žene...a zna se iz davne povijesti da su najveće zlo na svijetu upravo one potaknule...imaju sva prava,žele još, uništavaju muške na sve načine...a majmuni su zaštičeniji bolje od muškaraca.Sramota

  • Antimor 26.11.2023.

    Feminizam je najveće zlo u ljudskoj povijesti, a najveće žrtve toga zla su žene. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare