To je to što me zanima!

Zapovjednik NATO-a: Rusija je sada bacila oko na Moldaviju

Moldavija ima prozapadnu vladu, ali okretanje zapadu pokušavaju spriječiti ruske trupe u Pridnjestrovlju, istočnom dijelu zemlje koji ne priznaje vladu u Kišnjevu
Vidi originalni članak

- Rusija drži Moldaviju na oku. U toj se zemlji provodi jaka medijska kampanja koju podupire Rusija - upozorio je američki general  Philip Breedlove. Zapovjednik NATO-ovih snaga u Europi dodao je kako Moldavija sada ima prozapadnu vladu, ali okretanje zapadu pokušavaju spriječiti ruske trupe u Pridnjestrovlju, istočnom dijelu zemlje koji ne priznaje vladu u glavnom gradu Kišnjevu.

Moldavija je bivša sovjetska republika, smještena između Rumunjske i Ukrajine, koja broji 3,5 milijuna stanovnika. Njena istočna regija Pridnjestrovlje nastanjena je pretežno Rusima koji su pobijedili u ratu s ostatkom zemlje za nezavisnost 1992. Tada su uspostavili paralelnu vladu koju podupire Rusija, ali nikad nisu priznati kao nezavisna država.

Breedlove je ipak precizirao kako je trenutačno Ukrajina najočitiji cilj Rusije i dodao:

- Mislim da nitko ne može biti siguran je li Vladimir Putin ostvario svoje ciljeve u Ukrajini!

Idi na 24sata

Komentari 65

  • dragoSG 26.02.2015.

    i ja bacam oči ...na susjedu...ali ništa

  • 26.02.2015.

    A I evo malo neka vide kako se Putin brine za slučajno zatvaranje Tvornice i gubitka 1000 radnih mjesta zato šta ovima profit nije bija velik. Reka im na početku šta se ste razbježali ko žohari kad ste saznali da ja stižem. Ova tvornica će i dalje raditi sutra, sa vama ili bez vas. Daj potpis i doviđenja. E da barem naši političari imaju samo malo j.ja ko on. http://youtu.be/Z7C63CsqfVI

  • Karlos HH 26.02.2015.

    Stocar zivim u Nemackoj i ne pamtim kakd je voce i povrce bilo ovako jeftino.Poljska,Holandija,Francuska..kad pricamo o velikim izvoznicma prosle godine su zbog sankcija pretrpeli kolaps,dakle dobili su suvnecije od EU fonda koji je iznioo oko 25 milijardi zbog gubitka...Sa druge strane reci da rusija ce ostati gladna pa to je van svakog komentara ono sta ne kupe u Evropßi kupice u Aziji.Pitam sad ja tebe dali je EU spremna da da isfinasira jos jdenu subvenciju tj dali moze?

Komentiraj...
Vidi sve komentare