To je to što me zanima!

Zapovjednik u NATO-u: Hvar me ostavio bez riječi

Admiral Mark Fitzgerald je nakon Trogira i Splita posjetio u petak Hvar. Razgledao je znamenitosti i uživao u lokalnim kulinarskim specijalitetima
Vidi originalni članak

Nisam znao kamo idem i što mogu očekivati, ali ljepota otoka Hvara ostavila me bez riječi. Osobito mi se sviđa njegova bogata povijest. Sljedeće ljeto sigurno ću se vratiti na odmor na Jadran, rekao je admiral Mark Fitzgerald, zapovjednik NATO-ova Združenog zapovjedništva u Napulju i zapovjednik američkih mornaričkih snaga u Europi. Fitzgerald je nakon posjeta Trogiru i Splitu u petak u 11 sati brodom hrvatske policije doplovio u Hvar. Stigao je s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Josipom Lucićem i zapovjednikom hrvatske ratne mornarice Antom Urlićem, a na rivi ih je dočekao hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić. Fitzgeraldu su unajmili turističkog vodiča koji mu jer pokazao povijesnu jezgru grada. Objasnili su mu odakle potječe ime grada, a posjetili su Hvarsko povijesno kazalište i Katedralu sv. Stjepana I. pape i mučenika. Kasnije su se taksijima zaputili do hvarske tvrđave gdje su uživali u pogledu na grad, a posjetili su i tamošnji stari zatvor. Gliseri su ih zatim odvezli na ručak na otočić Galešnik, koji je nekad bio vojni objekt. Jeli su zubaca na ražnju, voće, povrće i pili vino. Admiralu Fitzgeraldu kolege iz Hrvatske poklonile su kapu hrvatske ratne mornarice koju nije skidao s glave.

'ON JE NAŠ VELIKI PRIJATELJ'
- On je veliki prijatelj Hrvatske i uvijek se zalagao za nas te nam pomagao pri primanju u NATO. Zato smo ga iz zahvalnosti pozvali na Hvar. Iako nakon tri godine odlazi u mirovinu, uvijek ćemo ostati u kontaktu - rekao je Lucić. Fitzgerald se, kaže, nakon umirovljenja planira vratiti na Floridu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Piknik 30.07.2010.

    i mene kad smo platili apartman

  • user_34983 30.07.2010.

    dobro je imati prijatelja

  • snork 30.07.2010.

    hvar je zbilja najljepši naš otok. raj na zemilji. samo prestanite s devastacijom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare