To je to što me zanima!

Zaprešićka Hitna dobiva dva nova liječnika i dvije sestre

Zagrebačka županija, najavio je Kožić, zatražit će i od Ministarstva zdravstva izmjenu mreže hitne medicine, da im se umjesto dosadašnjih 45, osigura 60 timova T-1
Vidi originalni članak

Zagrebačka županija zaposlit će dva dodatna liječnika od 10. rujna u ispostavi Hitne medicinske službe u Zaprešiću kako bi se osigurala nazočnost liječnika 24 sata, objavio je u utorak župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

On se danas sastao sa gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom i načelnicima sedam susjednih općina kako bi dogovorili sufinanciranje hitne medicinske službe na tom području.

Na sastanku je također dogovoreno kako će u ispostavi Hitne u Zaprešiću biti zaposlene dodatne dvije medicinske sestre, što će omogućiti da vrata Hitne pomoći budu otvorena 24 sata dnevno.

Zagrebačka županija, najavio je Kožić, zatražit će i od Ministarstva zdravstva izmjenu mreže hitne medicine, da im se umjesto dosadašnjih 45, osigura 60 timova T-1.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • morena777 29.08.2018.

    Tako se umiruje javnost.Ugasi se "lokalni požar",sve ostaje isto,nitko ne odgovara.

  • 28.08.2018.

    Hoće li ministar uvesti indijske doktore?

  • BonnyParker 28.08.2018.

    A što je sa ostalima? Mi, na primjer, imamo 1 kola, 1 doktora i 1 medicinsku sestru u smjeni. Ta hitna obuhvaca cca 30km rada. Oni kad odu na intervenciju na jedan kraj terena svog djelovanja (u ovom slucaju do polovicale otoka) mi koji ostajemo na drugom kraju otoka mozemo samo moliti Boga da ne umremo dok oni dođu. Ako su taman krenuli iz doma zdravlja, na neku intervenciju, do tamo im treba cca 20min. Dakle, ako se meni nesto dogodi (a dogodilo mi se sinu od 2god da je pao i udario sljepoocnicom o rub tus kabine, sto je moglo biti kobno) kada oni krenu pomoci nekome na drugi kraj - ja moram cekati pred domom zdravlja punih 1h (ako ne i više) jer samo ostave papir na vratima (na intervenciji smo). 20min do tamo, sama intervencija barem 20min i povratak u dom zdravlja 20min! Pa racunajte! I da, nemam ni opciju otici sama u neki drugi dom zdravlja vikendom jer ga nema. Nema dezurnih doktora, nema nam tko pomoci. Na otoku, odsjeceni od svijeta. Imali smo 2 T1 tima prije, valjda im je to bilo previse novca, pa su nam srezali na jedan tim. Mi i nemamo T2 tim! Nije to samo Zaprešić, to je cijela Hrvatska skoro! Doktore nam tjerate vani, a mi neka umiremo! Stoko sitnog zuba!

Komentiraj...
Vidi sve komentare