To je to što me zanima!

Zarazna je puna bolesnika: 'Plašimo se dana koji slijede'

O tome da li se trebaju cijepiti trudnice, Barušić kaže: Problem je što još uvijek nema završenih faza kliničkog istraživanja na temelju kojih bi mogle ići definitivne preporuke za cijepljenje trudnica
Vidi originalni članak

Naša je klinika već danima i tjednima puna bolesnika. I danas smo na gotovo stotinu bolesnika. Imamo i osmero hospitalizirane COVID pozitivne djece različitih kliničkih slika i različite dobi. Trenutno nemamo djece koja su takvog zdravstvenog stanja da zahtijevaju mehaničku ventilaciju,rekao je u srijedu u Dnevniku HTV-a Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". 

Barušić je kazao kako je borba za svaki bolnički krevet prisutna svakodnevno. Naročito je veliki pritisak na jedinicu intenzivnog liječenja gdje koji su bolesnici koji su u ovome četvrtom valu mlađe životne dobi, naglasio je.

DRAŽEN JURKOVIĆ: 'Od cjepiva smo očekivali puno više, no boljeg alata nemamo'

Na pitanje hoće li bolnice biti primorane prijeći na hladni pogon ako se nastavi ovako veliki trend novooboljelih kazao je da "se boji da će se morati raditi daljnja reorganizacija zdravstvenog sustava".

- Posebno me brine kako će se u tim uvjetima pružiti adekvatna pomoć onima koji su COVID negativni a trebaju bilo kakav dodatni zahvat obradu ili liječenje. Vjerujem da će se od strane svih nadležnih institucija naći rješenje za, teoretski - ono što nam se može događati idućih tjedana, a što nije isključeno. Temeljem ovoga što se sada događa - svi se plašimo dana koji slijede, kazao je Barušić.

Na pitanje da li se trebaju cijepiti trudnice Barušić je rekao:

KORONA ZATVARA BOLNICE Na respiratoru sve više mladih i trudnica. Vapaj bolnica: 'Toliko teško bolesnih nismo imali'

- O tome se puno priča. Problem je što još uvijek nema završenih faza kliničkog istraživanja na temelju kojih bi mogle ići definitivne preporuke za cijepljenje trudnica. Međutim, činjenica je da u četvrtom valu viđamo trudnice koje su teško bolesne i COVID pozitivne trudnice s komorbiditetima. Međutim, činjenica je da se određena stanja mogu pojaviti i u trudnoći i otežati sliku COVID-a. 

Dodao je kako je preporuka da se cijepe žene prije planirane trudnoće ili neposredno nakon poroda te da svaku trudnicu treba gledati individualno i postupati po preporuci ginekologa.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Hajduk Beograd 04.11.2021.

    Sve koji nisu cjepljeni naplatiti im liječenje

  • 03.11.2021.

    Samo se vi plašite,ali naroda......Igrate se sa ljudskim životima,a račun bi vas mogao skupo koštati.

  • nikolina26 03.11.2021.

    lako je za koronu nebojim se ja nje nego inflacije i gladovanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare