To je to što me zanima!

Zario mu očnjake u vrat: Tigar ubio svojeg timaritelja u ZOO-u

Njemačka: Timaritelj je potjerao životinje u nastambe. Navodno je zaboravio zatvoriti vrata od kaveza u kojem je tigar Raspućin. Tigar se provukao ispod vrata i napao ga
Vidi originalni članak

Tigar je u četvrtak ubio timaritelja u zoološkom vrtu u njemačkom Münsteru, piše Bild. Životinja je napala Martina H. (56), ugrizla ga za vrat i ubila ga. 

Državno odvjetništvo pretpostavlja se da je riječ o ljudskoj pogrešci. U zoološkom su rekli kako je napad bio prilikom hranjenja oko 16 sati. Čuvar je tigrove potjerao u njihove kaveze i nakon toga je trebao zatvoriti vrata.  No vrata od kaveza u kojem je bio tigar Raspućin timaritelj je, prema prvim informacijama, zaboravio zatvoriti te je izašao u vanjsku nastambu kako bi je očistio. Raspućin se provukao ispod vrata, dotrčao i napao timaritelja. 

Posjetitelji šokirani, vidjeli su napad

Posjetitelji su svjedočili napadu i odmah su pozvali Martinove kolege. Oni su pozvali policajce i Hitnu. ZOO je objavio da tigar ni u jednom trenutku nije predstavljao opasnost za posjetitelje. U ZOO-u tvrde da je tigar branio svoj teritorij  te da nije htio ubiti čovjeka. 

- Takav napad je nemoguće preživjeti. Tigar je timaritelju dojurio s leđa i ubio ga je jednim jedinim ugrizom za vrat. Nije imao šanse, odmah je bio mrtav - kažu u ZOO-u.  Dodaju kako su svi u šoku. Kažu da je Martin bio iskusan timaritelj i jako dobar kolega. 

U ZOO-u žive dva sibirska tigra. Raspućin se okotio 2003. u Leipzigu te je u ZOO-u u Münsteru od 2005. godine. U ožujku 2007. u ZOO je stigla i tigrica Nely.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • LebronPetrovic 21.09.2013.

    Da da ubio ga je jednim ljubavnim ugrizom za vrat, a ono fali koja ruka i noga !

  • zahira45 21.09.2013.

    Grozno. Trenutak nepažnje i finito. To što čovjek radi životinjama nemože bez posljedica. Ovako prekrasna životinja u kavezu ! Sramotno! Neznam kad će se ljudski rod opametiti, nikad izgleda.

  • nada turkalj 21.09.2013.

    Tragedija - ali tigar je tigar - samo loše vijesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare