To je to što me zanima!

Zaštitna ograda prošla je kroz auto, skoro prepolovila putnika

Nesreću je skrivila djevojka (21), koja je u prošla s lakišm ozljedama te ima tek nekoliko ogrebotina. Vozila je Citroën njemačkih registracija. Zaspala je za volanom
Vidi originalni članak

Pacijent je na intenzivnoj. Spojili smo ga na respirator, bude li sve po planu, tijekom srijede bi se trebao probuditi i samostalno disati, rekao nam je jučer dr. William Klarić iz KBC-a Rijeka. On se brine o stanju Nijemca (36) koji je teško stradao u prometnoj nesreći u ponedjeljak u Otočcu.

Nesreću je skrivila njegova supruga (21), koja je u nesreći samo lakše ozlijeđena, ima tek nekoliko ogrebotina. Vozila je Citroën njemačkih registracija. Na autocesti prema Splitu, kraj Otočca, zaspala je za volanom. Sletjela je izvan kolnika i prednjim dijelom automobila udarila u metalnu zaštitnu ogradu, koja je prošla kroz unutrašnjost Citroëna. Na suvozačevu je sjedalu bio Nijemac. Ograda ga je umalo prepolovila. Neslužbeno doznajemo da je prošla između trupa i ruke. No pritom ga je teško ozlijedila.

- Dovezli su ga s ozljedama grudnoga koša i lijeve ruke. Nakon pregleda smo utvrdili da ima otvorene prijelome rebara i kostiju ruke. Zdravstveno stanje mu, srećom, ide nabolje, pa će uskoro biti spreman za transport u Njemačku - dodao je dr. Klarić.

Izbezumljenu ženu u šoku su nakon nesreće odvezli u Dom zdravlja Otočac. Policija će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće. Dok je na cesti čekala da je odvezu liječniku, u šoku je premještala stvari iz torbe u torbu i bespomoćno sjedila na autocesti. Ostala je u Hrvatskoj sa suprugom.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 1337 inside 15.09.2011.

    malo glupo da dobije kaznenu prijavu ako je zaspala, pa nije ona kriva sto je zaspala desi se to puno ljudi... svasta

  • mellifera196666 15.09.2011.

    Upravo sam se vratio s mora.Tu vožnju treba preživjeti,totalni kaos.Zašto se tako ne vozi u Sloveniji i Austriji?

  • reley 15.09.2011.

    Isti slučaj desio se prije par godina.Čim se prijeđe most Kopno-Krk znaći u smjeru Krka muž i žena su poginuli na identičan način.Ograda je ušla u auto i jednostavno ih je drobila u autu.Sada su tamo svijeće, a nakon toga na ogradu je dodan dodatak koji se spaja sa zemljom pod kutem mislim oko 45 stupnjeva.Kda bi vozilo sada udarilo u ogradu jednostavno bi ga dignulo u zrak.Ograda je da zaštiti ali ne može izdržati budaletinu koja u brzini naleti na nju.Toga moramo biti svjesni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare