To je to što me zanima!

Zašto je otok Krk najbolji izbor za proljetni odmor?

Prednosti otoka Krka leže u njegovoj geografskoj poziciji i mnogim prilikama za aktivni odmor na moru i u prirodi
Vidi originalni članak

Posjet »Zlatnom otoku« osigurava ispunjen odmor brojnim aktivnosti i upravo je zbog toga Krk broj 1. destinacija ovog proljeća.

Krk je otok bogate kulturno-povijesne baštine, a zahvaljujući svom položaju i izvrsna polazna točka za posjet brojnim atrakcijama sjevernog Jadrana. Zbog blizine preostalih kvarnerskih otoka pogodni su i izleti brodom. Tako možete posjetiti susjedne otoke Cres, Lošinj, Rab i Pag, a u ponudi možete pronaći i piknik izlete s kupanjem kojim se posjećuju manji otočići kao što su Plavnik, Grgur i Goli otok. Kao dio ponude izdvaja se i posjet obližnjim nacionalnim parkovima Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit te izleti u Gorski kotar, Veneciju i Istru.

Otok Krk omiljena je destinacija turista upravo zbog lijepog krajolika, mirne okolice, brojnih plaža i skrivenih uvala do kojih dolazite barkom ili brodićem, predivnog i zaista čistog mora, opuštene atmosfere, dobrih restorana koji nude svježe uhvaćenu ribu te zbog bogate turističke ponude za obitelji sa djecom. Kao i većinu otoka, tako i Krk živi u proljetnim i ljetnim mjesecima. Otok povijesti i kulture svojim posjetiteljima nudi brojne kulturne priredbe gdje se posjetitelji upoznavaju sa običajima i tradicijom otoka, društvena događanja, festivale i koncerte moderne i klasične glazbe, ali i manje seoske fešte.

Zanimljivosti o otoku Krku:

  1. Na otoku Krku se nalazi najuža ulica na svijetu
  2. Otoku Krku je zbog njegovih osobitosti još u antici dodijeljen naziv zlatni otok
  3. Festival krčkog folklora, utemeljen u Omišlju 1935. god. najstarijia je manifestacija takve vrste u Hrvatskoj
  4. Na plažama otoka Krka vijori se 15 plavih zastava
  5. Otok Krk ubraja se u najsunčanije dijelove Europe s 2500 sunčanih sati godišnje

Krk možete posjetiti uz čak -50% popusta zahvaljujući portalu Megabon. Portal u svoju bogatu ponudu ubraja destinacije na otoku poput Omišlja, Malinske, jedinstvene Baške i glavnog grada Krk. Partneri portala su grupacije poput Valamar hotela i Resorta Dražica stoga smo uvjereni da će vaš boravak na otoku biti izuzetno ugodan. Provedite opuštajući vikend na Krku s cijenom od samo 748 kn za 2 osobe.

Detalje brojnih ponuda pogledajte na www.megabon.eu

Idi na 24sata