To je to što me zanima!

Zašto pored tolike zemlje moramo uvoziti hranu?

Ivo Lončar kao zastupnik godinama je ponavljao istu mantru: mi uvozimo hranu za dvije milijarde dolara, a poljoprivrednici i ribari - nemaju posla
Vidi originalni članak

Od socijalističke Jugoslavije do samostalne Hrvatske, uvijek ista priča: mi smo bogati, imamo toliku ravnicu, mogli bismo živjeti kao Švicarska. Četrdeset godina meljemo, ali ne žito nego isprazne govore. Ivo Lončar kao saborski zastupnik godinama je ponavljao istu mantru: mi uvozimo hranu za dvije milijarde dolara, a slavonski poljoprivrednici - kao i dalmatinski ribari - nemaju posla.
Zašto je to tako? Je li nas uništila oholost i obijest, uvjerenje da smo prirodno bogati pa će nam sve s neba padati? Kod nas je, usto, jak i uvozni lobi, kojemu se više isplati  zarađivati na jeftinom uvozu nego osigurati prostor domaćoj poljoprivredi. Ukratko, zašto su nas pogodila sva ta zla?

Idi na 24sata

Komentari 34

  • kivanus9 02.03.2010.

    ako pitate naše političare gmo hrana je bolja i zdravija, pojede vam mozak i vegetirate ko biljka tako je to s našim političarima, zato uvoze hranu da i narodu mozak ode u k.... pa daih boli k.... za sve, to je osnovni cilj uvoza, zato seljaci nedajte se uzgajajmo domaće makar samo za sebe

  • Nalla 02.03.2010.

    A možda zato jer naši seljaci bi bogatstvo preko noći, oni će radije cijeli urod baciti u smeće nego da spuste cijenu. Što god mi pričali ali uvozna hrana je jeftinija a mislim da ni nije ništa lošija po kvaliteti on naše. Ni naše \"domaće\" mlijeko već godinama nije kravu vidjelo.

  • oookram 02.03.2010.

    Keynes..svaka čast na komentaru..potpuno se slažem

Komentiraj...
Vidi sve komentare