To je to što me zanima!

Zašto se ubio dočasnik i ročnik u hrvatskoj vojsci?

Ovakav niz samoubojstava u jednoj državnoj instituciji doima se zagonetnim i nameće pitanje - jesu li sva samoubojstva imala nešto zajedničko?
Vidi originalni članak

Čak tri pripadnika Hrvatske vojske u tjedan dana diglo je ruku na sebe. U Karlovcu se jučer u bivšem hotelu Korana objesio dočasnik, Tigar, star 33 godine. Prije toga ročni vojnik se na Brijunima pokušao ubiti iz puške, ali nije uspio pa se sad bori za život u pulskoj bolnici. Početkom tjedna u Koprivnici ročni vojnik ubio se iz puške dok je bio na straži. Javnosti zasad nisu poznati motivi ni jednog od njih. Ovakav niz samoubojstava u jednoj državnoj instituciji, vojsci, doima se zagonetnim i kao da nameće pitanje - jesu li sva ta samoubojstva imala nešto zajedničko?
Prije kritiziranja vojske valjalo bi navesti činjenice. A one koje su nam poznate upućuju na zaključak da je ipak riječ o pukoj, doduše vrlo zlosretnoj slučajnosti. Vojska je bila kritizirana jer se vojnik na straži ubio bojevom municijom, no straže posvuda nose bojevu municiju i nemoguće ih je nadgledati. Dočasnik u Karlovcu se objesio, dakle, nije ni upotrijebio vatreno oržuje, a ročnik s Brijuna još je živ.
Jedino je otvoreno pitanje jesu li ovi ljudi davali naznake da će počiniti samoubojstvo. Niti jedan od njih nije bio pod posebnom kontrolom zbog toga. Istraga će možda pokazati da se moglo učiniti i nešto više, ali istrage u Hrvatskoj - naročito kad je riječ o vojsci - nekako bude sumnju; dosad je više toga bilo zataškano. Sjetimo se samo kornatskih vatrogasaca.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bbatinov 05.11.2007.

    Pa koje glupo pitanje.Kao prvo napisali ste u prvom članku da je razvodnik po činu što znači da nije dočasnik a to znači da mu ni plaća nije baš neka.Živio je u onom hotelu i najvjerojatnije plaćao taj smještaj kao što i većina vojske plaća, jer kad su premješteni u drugi grad nitko im ne osigurava smještaj i hranu (osim ručka). Pa onda zamislite kako je čovijeku bilo raditi daleko od obitelji i uzdržavati ih sa cca. 4000,00kn.

  • bronx77 05.11.2007.

    ma tko moze znati kaj se dogadja u njihovim glavama?vojska tu nije nikaj kriva

Komentiraj...
Vidi sve komentare