To je to što me zanima!

Zašto žena koja je upucala provalnika ide u zatvor?

Ako uhvatite provalnika na djelu, imate li pravo izvaditi pištolj i pucati prema njemu? I zapucate li dosita, jeste li vi onda potencijalni ubojica?
Vidi originalni članak

Goran Mikić (25) u noći na utorak popeo se na ogradu i uskočio u dvorište kuće u Vinkovcima. Stajao je pred kućom svoje bivše djevojke Sanje Parmaković i vikao. Potom je prestao s vikanjem i pokušao provaliti u kuću. Sanjina majka Danica zgrabila je pištolj, izašla u dvorište i pucala u Mikića. Nekoliko metaka pogodilo ga je u bedra, no Mikić nije posustajao. Krvavih nogu i dalje je pokušavao obiti ulazna vrata. U naumu ga je zaustavio 73-godišnjak, koji ga je izudarao lopatom po glavi.
Mikić je pokušao nasilno ući u nečiju kuću pa je priveden zbog narušavanja nepovredivosti doma. Danica je, pak, privedena zbog ubojstva u pokušaju. U Americi, njezin postupak bio bi opravdan. U slučaju provale ili upada na privatni posjed, vlasnik ima pravo upotrijebiti silu, pa i oružje. Danica je, uostalom, s obzirom na upornost provalnika, mogla strahovati i za svoj život, kao i za živote svojih ukućana. Izvukla je pištolj i zapucala, ne znajući na što je sve uporni provalnik spreman. S druge strane, Danica je oružje izvukla "k'o od šale", kao da to radi svaki dan. Odlučila je pucati u mladića za kojeg ne zna je li naoružan i ima li namjeru uopće ikoga ozlijediti. Upucala je, uostalom, mladića kojeg poznaje, bivšu ljubav svoje kćeri koji se u ljubavnom očaju odlučio na suludu ideju da usred noći pokuša odgovoriti svoju dragu od prekida. Uostalom, tko od nas barem jednom nije došao na takvu ideju?

Idi na 24sata

Komentari 18

  • branjo 14.01.2008.

    Gospodo nesmije se4 komentirati sudski postupak koji je u tijeku. A kad postane pravomocan komentiraj koliko hoces jer je ionako za sve prekasno. To se zove HDZ pravosudje. Idemo dalje.

  • Ivkicaa 14.01.2008.

    Mislim da je zena ispravno postupila. Istina je da svako malo čitamo u novinama da je bivši dečko ili suprug provalio i napravio masakar. A s obzirom da Mikić niti poslije što su mu propucane noge nije posustajao, nekako mi se čini da nije imao baš dobre namjere. Zato, gospođo, svaka čast! Imate moju podršku!

  • zelenooka35 10.01.2008.

    \"Upucala je, uostalom, mladića kojeg poznaje\".....pa možda baš zato što ga dobro poznaje se odvažila na takav način ga spriječiti, a izudarao ga djedica od 73 godine. Što nam to govori, bezobzira koliko mi nekoga poznavali, u strahu za sebe i svoje ukučane čovjek je u stanju napraviti bilo što i u tom trenutku ne razmišlja trezveno, nisam upoznata s činjenicom jesu li zvali policiju i što su im oni rekli....pa da se ta žena odlučila pucati. U svakom slučaju podržavam je, jer da sam u takvoj situaciji i sama bih možda tako postupila, nitko to sa sigurnošću ne može reći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare