To je to što me zanima!

Zašto žene uglavnom ne čine prvi korak u ljubavi?

Muškarci vole žene koje napadaju ili se bar ne boje uletjeti. Ili naprosto, teško kažu ne. A takvih je, unatoč nezaustavljivom progresu, ipak malo
Vidi originalni članak

Na provokativno pitanje jednoga književnika,"kakve ste žene najviše voljeli", uvijek "zakopčani" nobelovac, bivši franjevac Ivo Andrić nasmijao se i rado odgovorio: One koje se "oćkaju". Da pojasnimo, to su one žene koje se ne nećkaju. Još jednostavnije, one koje napadaju ili se barem ne boje uletjeti. Ili naprosto, teško kažu ne.
A takvih je, unatoč nezaustavljivom progresu, još uvijek malo. Zapravo, jedva da ih je više no što ih je ikada i bilo. Muškarce povijest povlači s bojišnica i gura prema kuhinji, rodilištu, gdje sudjeluju u porodima svojih žena, sve su brojnije i muške prostitutke, modne trendove diktiraju uglavnom muškarci, plaćen je dakle strašni danak sveopćoj emancipaciji, ali u zamjenu za sva ta odricanja od stoljetne tradicije, žene se i dalje ne usude preuzeti dominantnu ulogu u zavođenju, i napraviti prvi, čak i ne nužno agresivan korak. Zašto?

Idi na 24sata

Komentari 29

  • user_18412 13.04.2008.

    sve teznje egalitarnosti se ne podudaraju s vecinom vasih tvrdnji..

  • bijela latica 10.04.2008.

    Ja volim kada muškarac napravi prvi korak... mogla bi ga napraviti i ja, ali nije to onda to.. barem meni.. To je meni jedna od odlučujućih stvari... Indijanka, jel ti to ozbiljno ili se šališ...?

  • udrugabu 10.04.2008.

    ..zato što su muškarci uglavnom papčine koje nemaju muda i da bi skupili hrabrost za prić komadu moraju se ili nalokat ili nadrogirat..

Komentiraj...
Vidi sve komentare