To je to što me zanima!

Zastupnica Šolić kolegi iz HNS-a rekla da je majmun

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Silvano Hrelja, koji je svjedočio incidentu, kaže da je kolegica Beusu kazala na engleskom: "Ti s moj mjesec, odnosno my moon...". Šolić sve negira
Vidi originalni članak

Sabor je u utorak nastavio rad raspravom o zakonu o tzv. kriznom porezu. SDP-ovci su opet upozoravali da je takav zakon harač na sirotinju, harač na život te da rastrošnu državu moraju spašavati umirovljenici i građani.  Željka Antunović kaže da je uvođenjem harača Vlada pokazala svoju licemjernost, a njihov namet će kaže najviše osjetiti obitelji s više djece. Ističe da je ovaj poseban porez samo vartogasna mjera kojom vladajuća garnitura spašava svoju egzistenciju. Iako je u zakonu naveden rok trajanja tzv. kriznog poreza, Antunović kaže da će jednom uvedeni porez teško biti naknadno ukinut.
- Država ne štedi ništa, već troši još i više, ali im je palo napamet da milijun i 455 tisuća plaća i mirovina zahvate porezom i zamrznu usklađivanje mirovina - rekla je Antunović. 
Njezina kolegica Ingrid Antičević Marinović upozorila je da je porez nepravedan i vladajućima poručila: 'Tko sije nepravdu, žanje gnjev'.

ŠOLIĆ RICHEMBERGHU: TI SI MAJMUN
HNS-ov Goran Beus Richembergh boji se da će Vlada zbog svoje politike udariti o zid narodnog gnjeva.
- Kad bi se pobrojao sav novac koji je curio iz državne blagajne, bila bi vjerojatno kolona kamiona duga do Kine - rekao je Richembergh. Nakon njegova izlaganja, HDZ-ova Božića Šolić, viknula mu je da je majmun. To nam je potvrdio i sam Richembergh. Beus Richembergh negodovao je, a predsjedavajući Luka Bebić pozvao je zastupnike da se ne podcjenjuju i omalovažavaju. Iako se pravdao da nije čuo što je Šolić dobacila HNS-ovcu Bebić je zastupnicu iz redova svoje stranke pozvao da se ispriča ukoliko je to izjavila. 
Šolić pak tvrdi da kolegi nije rekla da je majmun.
- Nisam mu to rekla. Podsjetila sam ga, i to je istina, da je u Velikoj Gorici potpisao da ravnateljica Pučkog sveučilišta ima pravo nakon prekida mandata dobivati svoju plaću još 12 mjeseci. Ne bih mu rekla da je majmun. Štoviše, spremna sam sa saborske govornice pet puta javno ponoviti da smatram da nije majmun - rekla je Božica Šolić. Kolegi se na kraju ipak nije ispričala. Da bi malo relaksirao atmosferu, šef HSU-a Silvano Hrelja, koji je svjedočio incidentu, kaže da je kolegica Beusu kazala na engleskom: "Ti s moj mjesec, odnosno my moon...".

KAJIN: VIŠE SE NE MOŽEMO NI NAPITI

Tijekom rasprave o kriznom porezu Damir Kajin pobrojao je kako se kroz poreze i trošarine punio proračun u prvih šest mjeseci.
- U ovoj zemlji se čovjek više ni napiti ne može - dometnuo je Kajin nakon što je iznio podatak da su trošarine na alkohol iznosile 28,8 posto. Kajin (IDS) kaže i da nam se loše piše, a predviđa da će kriza svoj vrhunac dosegnuti u prvoj polovici 2010. godine.

LESAR: NAMET NAZVATI HADEZARINA
Nezavisni zastupnik Dragutin Lesar ne slaže se da se novi porezni namet naziva harač. Predlaže da ga ubuduće zovemo hadezarina.
-Imali smo povijest u kojoj smo najprije dobili mostarine. Kad smo prokopali Učku dobili smo tunelarine. Nakon autoputa imamo cestarine, nakon Ivana Milasa trošarine, a sada se predlaže da se u Hrvatskoj uvede hadezarina. Mislim da narodna vlast koja predlaže ovakav porez zaslužuje tu čast da se on nazove njezinim imenom - rekao je Lesar u raspravi o kriznom porezu.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • nyy 29.07.2009.

    narod je odabro te zastupnike da sjede u saboru i zajebavaju se pa nek ih onda i trpi!!

  • drug Tito_1 28.07.2009.

    Božica primitivka i zatucanka ko i njezini birači, zna se.

  • marko00 28.07.2009.

    pa nije ni pogriješila

Komentiraj...
Vidi sve komentare