To je to što me zanima!

Vinković: Pušači će se snaći pa će prijeći na pušenje trave

Novim trošarinama alkohol, ugljen, plin i struja ne bi trebali poskupjeti. No, cijena goriva ide gore za oko 10 lipa, a duhan i duhanski proizvodi će znatnije poskupjeti
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja zasjedanje raspravom o prijedlogu zakona o trošarinama koji bi trebao stupiti na snagu 1. srpnja, a njime će sustav trošarina u Hrvatskoj u potpunosti uskladiti s onim u Europskoj uniji. 

Usklađivanje hrvatskog sustava trošarina za alkohol, duhanske prerađevine, motorna goriva, ugljen, plin i električnu energiju neće hrvatskim građanima i gospodarstvu donijeti znatnija povećanja cijena, osim za duhan i duhanske proizvode. 

- Zbog predviđenih oslobođenja na prirodni plin i električnu energiju neće biti nikakvog utjecaja na kućanstvo, a zbog uvođenja velikog broja oslobođenja ne bi trebalo biti utjecaja na proizvodnju - rekao je zamjenik ministra financija, Boris Lalovac. Do 2017. godine će poskupjeti i cigarete.

- Posjedovanje marihuane više nije kažnjivo pa će se pušači snaći i prijeći na pušenje trave - rekao je Zoran Vinković (HDSSB).

Burić: Krmača mi oprasila troje, jedno meni, Liniću dvoje

Dinko Burić (HDSSB) je za tešku situaciju u zemlji okrivio Vladu, premijera te ministra financija. Nazvao ih je nesposobnima, a rekao je i kako se u Slavoniji već pjeva novi bećarac.

- Krmača mi oprasila troje, jedno meni, a Liniću dvoje - rekao je Burić.

Vezano za motorna goriva, iz Vlade poručuju kako će trošarinama ono tek neznatno poskupjeti, za desetak lipa, dok trošarine na energente poput struje, ugljena ili prirodnog plina građanima neće donijeti poskupljenja. 

Kod gospodarstva poskupljenje bi trebalo biti minimalno, za jedan do dva posto, i to samo u dijelu gdje se plin ili ugljen ne troše u procesu proizvodnje što ne bi trebalo utjecati na izlazne cijene, niti na poslovanje tvrtki.

Idi na 24sata

Komentari 250

  • Sonador 25.01.2013.

    Da, da... Marihuanu ću moći pušiti kad si je budem mogla sama saditi. Cijene se usklađuju s onima u EU a što je s plaćama?

  • mvujas21 25.01.2013.

    popušili smo mi odavno i to cijela Hrvatska a pušimo i dalje

  • tinicav 25.01.2013.

    odlično,može...

Komentiraj...
Vidi sve komentare