To je to što me zanima!

Zatočio ju u podrum i tjednima silovao: 'Čula sam kako vrišti'

Nosila je metalnu ogrlicu oko vrata s lokotom, a na sebi je imala samo donje rublje. Tjednima je bila zatočena u obližnjoj kući u podrumu, vezana i s povezom preko usta.
Vidi originalni članak

Žena je tjednima bila držana u zatočeništvu, silovana je i zlostavljana u kući u Missouriju sve dok prošlog tjedna nije uspjela pobjeći od nasilnika. Nosila je metalnu ogrlicu oko vrata s lokotom, a na sebi je imala samo donje rublje, javlja NBC.

Tjednima je bila zatočena u obližnjoj kući u podrumu, vezana i s povezom preko usta.

Pomogla joj je Lisa Johnson (41) koja se tog jutra, kada je nesretna žena uspjela pobjeći, spremala za posao. Bio je petak u 7:35 kada je čula tiho zapomaganje ispred ulaznih vrata. Johnson je svjedočila da je razgovarala s mladom ženom koja je rekla da je bila zatvorena protiv svoje volje.

- Pogledala je ravno u mene i rekla "upomoć" - rekla je Johnson. Odmah je htjela zvati policiju, ali ju je žrtva molila da to ne učini. Ako ih pozove, tvrdila je, obje će biti ubijene.

OTMICA DJETETA 'Slučaj Maddie': Odbačena tužba protiv detektiva koji je optužio roditelje za otmicu djeteta

No, Johnson je ipak odlučila pozvati policiju, a žena je odmah pobjegla. Nekoliko dana kasnije, policija je privela Timothyja Hasletta Jr. (39).

Optužen je za silovanje teški seksualni prijestup, otmicu prvog stupnja i napad drugog stupnja, prema tužbi podnesenoj okružnom sudu okruga Clay. Izjasnio se da nije kriv, a policija nije otkrila postoji li veza između njega i žrtve.

Njegova susjeda, Ciara Tharp (38), rekla je da je njezina baka susrela ženu nakon što je pobjegla. Čula je ženske krikove, a kad je otvorila vrata ugledala ju je s metalnom ogrlicom za pse oko vrata.

MUČAN SLUČAJ IZ ZADRA Osuđenog silovatelja koji je bio u bijegu pronašli su u Austriji

- Moraš mi pomoći. Silovana sam. Držao me u podrumu. Ubit će me - rekla je tada susjedi.

Baka ju je odvela u kuću i zamotala u deku. Dala joj je vode i hrane, pozvala policiju i ostala s njom. Žena joj je tada rekla da su ju prijatelji pokušali spasiti, ali da ih je Haslett ubio.

Žrtva je policiji kasnije ispričala da ju je Haslett oteo početkom rujna i držao u maloj sobi u svom podrumu, vezujući joj zapešća i gležnjeve lisicama. Više ju je puta silovao i bičevao, a na leđima je imala ozljede koje to potvrđuju.

UŽAS U LUDBREGU Uhićen Švicarac (55): Oteo djevojku, danima je zlostavljao

Kako je rekla policiji, uspjela je pobjeći kada je Haslett odveo svoje dijete u školu.

Susjedi su rekli da nisu puno komunicirali s njim i da mu je kuća uvijek izgledala kao da nema nikoga u njoj.

Haslett je zadržan u pritvoru okruga Clay, a sud je u postupku potrage branitelja za njega

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare