To je to što me zanima!

Zatražio Barack Obama: Rusiju su suspendirali iz skupine G8

Američki predsjednik pokušava izolirati Vladimira Putina zbog aneksije Krima. Obama tvrdi da su Europa i SAD ujednjeni u podršci Ukrajini i ukrajinskom narodu
Vidi originalni članak

Rusija je u ponedjeljak navečer i formalno suspendirana iz skupine G8 , odlučeno je na dvodnevnom nuklearnom summitu u Haagu. To je zatražio američki predsjednik Barack Obama, koji tim činom želi izolirati Vladimira Putina zbog aneksije Krima.

Istovremeno, sve članice skupine G8, osim Rusije, otkazale su sudjelovanje na susretu lidera tih zemalja, koji se trebao održati za nekoliko mjeseci u Sočiju. Umjesto toga, sedam će država održati zaseban summit u Bruxellesu.

Europa i SAD su ujedninjene u podršci Ukrajini

- Europa i SAD ujedinjene su u podršci Ukrajini i ukrajinskom narodu. Ujedinjeni smo i u nametanju cijene Rusiji za njezine dosadašnje akcije - kazao je Obama nešto ranije u Amsterdamu, nakon sastanka s nizozemskim premijerom Markom Rutteom, prenosi Reuters.

Lavrov: Suspenzija iz G8 za Rusiju nije problem

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u ponedjeljak u Den Haagu da neće biti 'velika tragedija' ako Rusija bude isključena iz G8. - Ako naši zapadni partneri misle da je taj format prevladan, neka tako bude. G8 je neformalni klub. Nitko ne može izbaciti nekog drugog, rekao je Lavrov i dodao da Rusija ocjenjuje da to 'nije problem', piše BBC .

Idi na 24sata

Komentari 73

  • vidum 25.03.2014.

    Mislim da Rusija i ne spada tamo. Ipak oni nisu zlo tog kalibra kao ostatak društva.

  • MichaelMonako 25.03.2014.

    Zašto niste i sebe suspendirali i Vi g.Obama vratili Nobelovu nezasluženu nagradu kad ste tako častan čovjek. Na žalost isti ste kao i rusi čak i gori od njih jer harate po cijelom svijetu žareči i paleči.

  • Danko24 25.03.2014.

    Nije da Putin ce pociniti samoubojstvo radi toga... :) Ali mozda ce mu trebati 10 minuta duze da utone u san... :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare