To je to što me zanima!

Zatvara se kultni kafić Charlie: 'Tu su se rađale kampanje'

Bivši predsjednik Stjepan Mesić ispred tog kafića prikupljao je potpise za svoju kampanju 2000., a i sada je "Charlie', uglavnom vikendom, mjesto dnevnog boravka brojnih hrvatskih političara
Vidi originalni članak

Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za otvaranje stečaja nad Charliem d.o.o., tvrtkom koja upravlja legendarnim zagrebačkim kafićem "Charlie", navodeći kako su razlog za otvaranje stečaja neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od 38.908 kuna.

U prijedlogu Fine upućenom zagrebačkom Trgovačkom sudu navodi se kako "Charlie" ima četiri zaposlenika, oročen novac i otvorena dva računa u jednoj komercijalnoj banci te da nema drugih podataka o imovini te tvrtke.

Kafić "Charlie" u zagrebačkoj Gajevoj ulici, u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića, desetljećima je najpoznatije mjesto zagrebačke "špice" od njegova otvaranja u lipnju 1972.

Vlasnik i osnivač "Charliea" bio je bivši nogometaš Dinama Mirko Braun (Charlie), a nakon njegove smrti 2004. vođenje lokala i tvrtke preuzela je njegova supruga Zdenka.

Kultni kafić na početku Gajeve ulice bio je i ostao "baza", mjesto okupljanja Zagrepčana i njihovih gostiju, naročito subotom, ali omiljeni kafić mnogih političara, poduzetnika, sudaca i odvjetnika, novinara, policajaca, glazbenika i sportaša.

"Charlie" je i lokal, kako je isticao Vlado Gotovac, iz kojeg "kreću sve političke kampanje".

Bivši predsjednik Stjepan Mesić ispred tog kafića prikupljao je potpise za svoju kampanju 2000., a i sada je "Charlie', uglavnom vikendom, mjesto dnevnog boravka brojnih hrvatskih političara te lokal koji, kako je utvrdio sociolog i publicist Slaven Letica, ocrtava socijalnu strukturu hrvatskog društva.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • KSF 14.02.2020.

    Pompa se radi oko Charlievih 5000 eura duga i stanjem PRED stečaj?? U kojeg 99% neće ni upasti, a kamoli da će se zatvoriti... Koja neozbiljnost novinara koji uopće od toga rade vijesti, a to što je Time odavno u stečaju i prodaju mu se nekretnine po dražbi nitko ne spominje? Netko se očito namjerio, ali na krive, jer je vlasnica gđa Zdenka Braun osoba kojoj svatko može kapu skinuti, u svakom pogledu

  • beiv 12.02.2020.

    Je li to na slici onaj kojemu je reći da je izgubio ček sa silnom lovom jednako teško kao pijanome zapjevati?

  • mily 12.02.2020.

    To je premalo dugovanje da bi se zatvorio jedan takav kafić. Nešto drugo stoji iza toga, vlasnici najbolje znaju. Možda je stigla neka jako dobra ponuda, pa će ubuduće tamo svirati cajke:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare