To je to što me zanima!

Zatvorit će bolnicu u Zaboku zbog umirovljenih liječnika?

Opća bolnica Zabok kršila je zakon jer je s umirovljenim liječnicima sklopila ugovor o djelu, umjesto ugovor o radu. Doktori su trebali zamrznuti mirovine
Vidi originalni članak

Opću bolnicu Zabok mogli bi zatvoriti na mjesec dana zbog liječnika koji ondje rade, a u mirovini su, odlučio je državni inspektorat. Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da se bolnica neće zatvoriti te da će pacijenti dobiti svu potrebnu medicinsku pomoć dok se sve ne riješi, javlja HRT.

Iz bolnice su izvijestili kako je najteža situacija na odjelu anesteziologije, gdje voditeljica Ljiljana Družinec Hršak ne može organizirati službu koja bi bolnicu pokrila na cijeli dan. Voditeljica je objasnila kako županijska bolnica s 250 kreveta ne može funkcionirati na jednom dežurnom anesteziologu.

Opća bolnica Zabok kršila je zakon jer je s umirovljenim liječnicima sklopila ugovor o djelu, umjesto ugovor o radu. Doktori su trebali zamrznuti mirovine te ponovno zasnovati radni odnos, ali to nisu napravili. Državni inspektorat je izvijestio kako je zakon isti za sve te da nisu neosjetljivi na činjenicu da se u ovom slučaju radi o bolnici. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zkovac89 22.05.2012.

    treba u hrvatskoj sve zatvoriti i napraviti još jedan sabor i vladu da se jedino ta gamad mogu zaposliti i lijepo živjeti na račun nas sirotinje

  • Trashnovinari 22.05.2012.

    KrešoKovačić-čemu kažnjavati doktore?? Ako malo pratiš oglase na HZZ možeš vidjeti da OB Zabok već mjesecima traži razno razne kadrove, al nitko da shvati da u HR nema dovoljno liječnika i ostalog stručnog osoblja. Oni koji rade, rade debelo preko norme jer se smjene nemogu organizirati. Kad te nakon 24 sata dežurstva netko pita jel mžeš ostat još jednu smjenum onda nitko ne pita jel to zakonsi il ne, nego se samo gledaju prava pacijenata-nitko ne pita jel imaš djete doma, jel imaš privatne obaveze..samo posao, pacijenti..ma daj, do koje granice ide ta humanost?! Zgazi jednog da pomogneš drugome, pa nije baš pošteno,zar ne!?

  • timica2 22.05.2012.

    Inspektorat rada ne može zažmiriti na prekršaj koji je napravljen,jer ako si u mirovini,da bi ponovno radio kao u ovom slučaju,mora se mirovina zamrznuti na određeno vrijeme,dakle dok radiš,što u ovom slučaju nije bilo poštovano.Zakon o radu je jasan.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare