To je to što me zanima!

Problemi u Krškom: Nuklearka ne radi zbog kvara dalekovoda

Iz HEP-a kažu kako zaustavljanje Krškog nije izazvalo probleme u energetskom sustavu Hrvatske jer su uključeni drugi rezervni izvori energije kojima raspolažu
Vidi originalni članak

Nuklearna elektrana Krško u srijedu se u 10.30 sati automatski zaustavila, a prema prvim podacima razlog je isključenje 380-kilovoltnog dalekovoda prema Zagrebu. Na stranicama elekrane stoji kako je prema Planu zaštite i spašavanja proglašen "nenormalni događaj stupanj 0". O svemu su obaviješteni i nadležni organi. Zaustavljeni rad elektrane nema utjecaja na okoliš, a povratak na mrežu planiraju čim budu poznati svi detalji.

Andrej Stritar iz Uprave za nuklearnu sigurnost za Žurnal24 rekao je da se stanje normaliziralo nakon otprilike sat vremena te su elektranu priključili na dalekovod, ali još ne i na mrežu. Prvo moraju provjeriti sve sustave. 

- Ispad Nuklearne elektrane Krško nije izazvao poremećaje u hrvatskom elektroenergetskom sustavu jer su uključeni drugi rezervni izvori električne energije s kojima raspolaže Hrvatska elektroprivreda. I dalje očekujemo urednu opskrbu električnom energijom hrvatskih kupaca - izvijestili su iz HEP-a.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • danijel_s 24.03.2011.

    Toj elektrani je samo jednom dovoljno da bude veci kvar i odosmo svi.

  • proizvodac_umjetnih_penisa 24.03.2011.

    Senzacionalizam na djelu... To je vuk, to je vuk! A kad tamo fakat vuk...

  • MalaZvončica 24.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare