To je to što me zanima!

Zbog afera u HAC-u tajnik Kalmete ostaje bez posla?

U nizu anonimnih prijava protiv tajnika Zdravka Livakovića tvrdi se da je on uz potporu Kalmete sudjelovao u “zastrašivanju konkurencije”
Vidi originalni članak

Posljednjih dana DORH je s policjom obavio nekoliko razgovora sa zaposlenicima HAC-a s kojima su pričali o kriminalu u tvrtki. Zbog toga svega bi navodno moga biti smijenjen Zdravko Livaković, državni tajnik u ministarstvu Božidara Kalmete, piše Jutarnji. Protiv njega je još početkom 2007. godine USKOK pokrenuo kriminalističku obradu zbog sumnji u namještanje građevinskih poslova i primanje provizije, što mu do danas nije dokazano. Livaković navodno već dvije godine koristi luksuznu limuzinu Audi 6, koji mu je darovala tvrtka Viadukt. Sindikat HAC-a raspolaže s pet različitih fotografija tog Audija u kojemu se na pojedinim prijelazima autocesta nalazio Livaković. DORH je zatražio sve podatke o ugovorima između HAC-a i tvrtke Skladgradnja iz Imotskog, završno s ovogodišnjim ugovorom o bojenju tunela Mala Kapela i Sv. Rok koji je Hrvatske autoceste stajao 43 milijuna kuna. U tužiteljstvu sumnjaju da je riječ o štetnim ugovorima i napuhivanju troškova. U nizu anonimnih prijava protiv Livakovića tvrdi se da je on uz potporu Kalmete sudjelovao u “zastrašivanju konkurencije”, favorizirajući tvrtke poput Skladgradnje, Viadukta i Dalekovoda.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • sacko 20.10.2009.

    bashkim Kaljmeta, shka pa bom! Ponovi gradivo iz srednje pekarske, u Ljepogljavi baš trebaju jednog majstora za burek i saljep.

  • cael 20.10.2009.

    pa ovo nije normalno, on ostaje bez posla??????....a šta je s onim da malo vidi hladovinu, zar za ove lopove i predatore ne vrijedi ustav kao za sve......

  • vilhelm 20.10.2009.

    To je igrokaz tajnik kriv ,a Kalmeta koji mu naređuje što da radi nije kriv priča za malu djecu ,a to smo mi Hrvati mala djeca,

Komentiraj...
Vidi sve komentare