To je to što me zanima!

Zbog alergije mora lakom za nokte bojati i grudnjak

Kim Taylor (48) iz Velike Britanije je alergična na nikal. Zbog toga satove, škare, pa čak i kopče na grudnjacima premazuje lakom kako bi se zaštitila
Vidi originalni članak

Kim Taylor (48) iz Roadea u Velikoj Britaniji je alergična na nikal i zbog toga mora sve metalne predmete bojati lakom za nokte.
- Satove, škare, kvake na vratima, kemijske olovke pa čak i kopče grudnjaka moram premazivati lakom za nokte kako bih se zaštitila. Ako to ne napravim, prsti mi pocrvene te me počnu svrbjeti. Osip se onda proširi na ruke i počinje me boljeti - rekla je Kim za Daily Mail. Dodaje kako mora koristiti drveni pribor za jelo te da ne smije koristiti kovanice. Objašnjava da su njezini problemi počeli prije šest godina. Sada uzima antihistaminike pa su joj se simptomi smirili. Kim živi s partnerom Royom Pageom (63). Liječnik Alex Kirchin kaže kako imunološki sustav nekih ljudi dramatično reagira na nikal, ali je tajna kako se i zašto ta alergija razvija.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sprinterica 29.04.2010.

    ništa novo ja to odavno radim s naušnicama, satovima jer mi metalni dijelovi također izazivaju alergiju dobro neu tolikoj mjeri da moram premazivati kvake ali nakit tj bižuteriju, satove obavezno

  • ciciban3 29.04.2010.

    babac pretjeruje, pol moje familije uključujući i mene lakira kopče i gumbe zbog alergije, pa ne gutamo antihistaminike

  • plavi cvijet 29.04.2010.

    I ja isto to radim radi ciferšlusa, dugmadi na trapericama, raznih cvekova na obući i sl. Lažni nakit ne nosim, a grudnjaka ima čija kopča je plastična. Ima ih i jeftinih i skupih pa ne znam kako tamo ima samo sa metalnom pločom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare