To je to što me zanima!

Zbog bankarske tajne traže da se izdvoje iskazi zaposlenika

Obrana okrivljenih u slučaju Karlovačke banke je od suca tražila da se izdvoje iskazi zaposlenika banke jer smatraju da su bili obvezni čuvati takozvanu bankarsku tajnu
Vidi originalni članak

Tijekom Optužnog vijeća u slučaju Karlovačka banka obrana okrivljenika je od suca Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića zatražila da se kao nezakoniti dokazi iz spisa izdvoje iskazi zaposlenika banke jer smatraju da su bili obvezni čuvati takozvanu bankarsku tajnu.

- Nije se isključila obveza čuvanja bankarske tajne. Takvu su odluku o oslobađanju od čuvanja bankarske tajne pribavili Austrijanci koji su u istrazi saslušani, a ni jedan od naših svjedoka nije dobio upozorenje o tome, niti je dobio oslobođenje od čuvanja te tajne. Vijeće za sada nije prihvatilo taj prijedlog. Međutim donijelo je meritornu odluku da odbija taj prijedlog sa pravom žalbe na takvu odluku o kojoj će odlučivati Vrhovni sud - rekao je odvjetnik Mate Matić

Uskok je imao drugačije mišljenje: 

- Naš stav je bio da zaposlenici banke to nisu u obvezi iz razloga što Zakon o kreditnim institucijama propisuje izuzetak od bankovne tajne u situacijama kada se ti podaci priopćavaju USKOK-u. Stoga smo smatrali da je njihov prijedlog neosnovan i Vijeće je prihvatilo tu argumentaciju i odbilo zahtjev obrane. Žalba na Vrhovnom sudu tim povodom mogla bi značili odgađanje odlučivanja o optužnici za najmanje nekoliko mjeseci - rekla je tužiteljica Marija Vučko.

Podsjećamo, Uskok je lani u prosincu podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pamtim 28.04.2015.

    Hrvatsko pravosuđe, rak rana koja izjeda tkivo ovog našeg društva.Ne bi se ni političari bahatili da sudstvo funkcionira.Ali samo naivcima nije vidljivo da su političari i suci povezani da bi legalno unistavali i pljačkali ovu našu zemlju.Od kineza bismo trebali kaznene mjere prekopirati,da riješimo jednom zauvijek ovakve slučajeve, poput ovih Sola.

  • Samir-OS 28.04.2015.

    Rekoh u prošlom članku da će dužna superbaka sa nekoliko sati rada u Crvenom križu riješiti problem svoj i svojih sinova a za lovu nikom ništa ona je na sigurnom.

  • stari mudrac 28.04.2015.

    teatar apsurda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare