To je to što me zanima!

Zbog curenja informacija papa Benedikt osnovao je komisiju

Komisija mora osvijetliti događaje zbog kojih su procurile informacija kao što je prenošenje izjave palermskog kardinala da će Benedikt biti papa još 12 mjeseci
Vidi originalni članak

Tročlana kardinalska komisija mora na svim razinama provesti istragu o curenju povjerljivih vatikanskih dokumenata u javnost. Benedikt XVI. osnovao je posebnu kardinalsku komisiju za istraživanje nedavnog objavljivanja vatikanskih dokumenata nad kojima postoji službena tajna na televiziji i u ostalim glasilima, obznanilo je u srijedu vatikansko državno tajništvo.

Kardinalska komisija mora rasvijetliti događaje koji su doveli do curenja informacija iz Vatikana, kao što je pismo papi o korupciji ili prenošenje izjave palermskog kardinala da će Benedikt XVI. još 12 mjeseci biti papa. Predsjednik tročlane komisije je kardinal Julián Herranz, a u njoj su Jozef Tomko i Salvatore de Giorgi, a ona se prvi puta sastala u utorak kako bi odredila način i tijek rada, priopćilo je u srijedu vatikansko državno tajništvo, a prenosi vecernji.hr.

Pokretanje istrage nedavno najavio je zamjenik državnog tajnika mons. Angelo Becciu u razgovoru za vatikansko glasilo Osservatore Romano rekao je da je papa "odlučan“ u otkrivanju onih koji su naštetili ugledu Vatikana. Vatikanska kurija ne smije biti mjesto "zavjera i karijerizama“ i potrebno je stvoriti "atmosferu povjerenja“, objavio je tada Osservatore Romano. Mons. Becciu govorio je o "nevjerstvu“ i "kukavičluku“ onih koji su odgovorni za curenje povjerljivih informacija, a koji su obvezni čuvati tajnu. Kardinalska komisija sada je osnovana i morat će razotkriti kako su povjerljive informacije curile iz Vatikana.


Idi na 24sata

Komentari 11

  • odjeb lansiran 26.04.2012.

    Nije problem u sranjima koja rade, u nezasitnom trošenju para izvučenih od sirotinje, od najeb..... dečkića i curica, nego je problem kako se netko usudio to reči javnosti, kako su procurile informacije, to je najveći problem.

  • zvrcko 26.04.2012.

    Bio bi to - pakao. Za crkvu. Kada bi sve informacije iscurile.

  • brundalo1 26.04.2012.

    Izgubio sam vjeru ne u boga već u crkvu nažalost .

Komentiraj...
Vidi sve komentare