To je to što me zanima!

Zbog divovskih ruku nazivaju ga demonom: 'Svi me se boje'

Gigantske ruke su posljedica limfangioma ili hamartome, vjeruju liječnici. Obje bolesti su izlječive i zapravo su benigni tumori na limfnim žilama nastali ekstremnim upalama
Vidi originalni članak

Indijskog dječaka Tarika (12) nazivaju 'ukletim demonom' zbog njegovih gigantskih ruku dugih 30 cm. Uobičajene aktivnosti poput jedenja, odijevanja i vezanja cipela predstavljaju mu ogroman problem, a i ostala djeca zadirkuju ga u školi.

Uz to, prije nekoliko godina preminuo mu je otac tako da je Tarikov život sve samo ne lak. Ipak, Tarik je optimističan bez obzira na sve.

- Želim se riješiti ogromnih ruku i biti poput ostale djece koja normalno idu u školu i igraju se. Nadam se da će mi se to jednog dana i ostvariti, kaže Tarik. Bivši prijatelji se više ne žele družiti s njim i zbog toga je tužan, a ljudi se boje njegovih ruku.

Tarikova obitelj nema novca za liječenje, a ujna Pushpa kaže da njegov život ovisi o njima jer brinu o njemu cijelo vrijeme. Liječnici su zapanjeni jer je ovakva veličina ruku izrazito rijetka bolest.

Gigantske ruke su posljedica limfangioma ili hamartome, vjeruju liječnici. Obje bolesti su izlječive i zapravo su benigni tumori na limfnim žilama nastali ekstremnim upalama zbog kojih nastaje višak tkiva.

Ruke mu i dalje nekontrolirano rastu što može stvoriti dodatni pritisak na dječakov kardiovaskularni sistem zbog čega bi mu život mogao biti ugrožen.

POGLEDAJTE VIDEO:

 
Idi na 24sata

Komentari 29

  • crni2012 13.08.2017.

    Obicno na wc-u citam novine i sad ovo objavite.

  • marcro89 13.08.2017.

    high 5 bro

  • anane 13.08.2017.

    ..oslobodi boze jadni covik,koja muka jadnom coviku a i roditeljima,al zivot ne bira,samo te obiljezi i triba to prihvatit...,-(

Komentiraj...
Vidi sve komentare