To je to što me zanima!

Zbog dva listića viška poništili izbore u Turnju kod Karlovca

Na ponovljene izbore će 18. siječnja birači iz dijela karlovačkog predgrađa jer je kod brojanja glasova utvrđeno da je glasovalo 265 birača, a u kutiji je bilo 267 listića
Vidi originalni članak

Stanovnici dijela karlovačkog predgrađa Turanj u sljedeću nedjelju će ponovno na predsjedničke izbore jer je na biračkom mjestu 46 na Sajevcu prebrojeno više listića nego što je bilo glasača, utvrdilo je prilikom brojanja Gradsko izborno povjerenstvo.

Kako piše KAportal, na ponovljene izbore će 18. siječnja birači iz Ulice braće Gojak od brojeva, neparnih, 91 do 223, te, parnih, od 76 do 222.

Iz te je ulice u drugom krugu izbora glasovalo 265 birača, a u glasačkim kutijama bila su dva listića više. 

- Člankom 35. st. 4. Zakona, propisano je da se birački odbor raspušta i imenuje novi, ako se prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu utvrdi da je glasovao manji broj birača od broja glasova u glasačkoj kutiji, a birački odbor raspušta i imenuje novi te glasovanje na tom biračkom mjestu ponavlja - stoji u odluci Gradskog izbornog povjerenstva. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Spec 12.01.2015.

    A tko ce to platiti ?

  • CRNA GIZA 12.01.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare