To je to što me zanima!

Zbog Facebook grupe o Ivi Sanaderu priveli SDP-ovca

Klečak je na Facebooku pokrenuo grupu pod nazivom 'Kladim se da ću naći 5000 facebookera koji ne vole Sanadera!, a našao ih je više od toga
Vidi originalni članak

Policija je pokucala na vrata predsjednika Foruma mladih SDP-a Dubrovnik Nikše Klečaka (22). Imali su nalog za pretres stana, a oduzeli su mu dva laptopa i mobitel. Klečak je na Facebooku pokrenuo grupu pod nazivom 'Kladim se da ću naći 5000 facebookera koji ne vole Sanadera!, a našao ih je više od šest tisuća. Zbog toga je završio na policiji, a na obavijesnom razgovoru držali su ga četiri sata. Teretili su ga za ometanje javnog reda i mira. Policijski informatičari pregledali su laptope i dodatnu opremu, na kojima nisu ništa našli. Pušten je kući.
- Policajci su mi objašnjavali da sam 6000 članova grupe poticao na mržnju i predstavljao potencijalnu opasnost premijeru Sanaderu. Teretili su me da na grupi imam istaknutu fotomontažu s fašističkim simbolima, što nije točno - ispričao nam je Klečak.
Kaže i da su mu policajci u neslužbenom razgovoru rekli da su dobili direktivu da mu pretresu stan i privedu ga na obavijesni razgovor.
- Ogorčen sam, ali ništa me više ne iznenađuje. Uvjeren sam da je ovo maltretiranje politički motivirano - rekao je Klečak.
Najvljuje da će tužiti policiju zbog uznemiravanja. U subotu će se konziultirati s odvjetnikom, a u ponedjeljak bi već mogao podnijeti prijavu.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Lil Blond 30.11.2008.

    U Francuskoj sud dozvolio prodaju voodoo Sarkozy lutkica sa odgovarajucim setom igala http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/7756030.stm a ovdje ne mozes otvoriti klub na Facebooku bez specijalaca na vratima. Mozda bi Francuzi imali uho za kakav bizmis...

  • 25sat 29.11.2008.

    A i to je neka derpe njuška, fura se sa pudlicom, a digo prašinu zbog pretresa, kao da su mu u kuću upali ratni zločinci i pobili obitelj. Kad sam na vijestima vidio prilog mislio sam, po njegovoj uzjebanosti, da će u unutrašnjosti kuće biti sve devastirano.

  • 25sat 29.11.2008.

    ablaz168@htnet-dsl ... vrijeđaš svojim komentarom većinu hrvatskih građana nazivajući ih nesposobnima i manje inteligentnima, a time vjerojatno hoćeš reći da spadaš u superiornu manjinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare