To je to što me zanima!

Zbog Ganića prosvjednici se naguravali s policijom

Prosvjednici su se okupili najprije ispred zgrade veleposlanstva Velike Britanije i tražili da se Ejup Ganić oslobodi ili izruči BiH koja ga je isto tražila
Vidi originalni članak

Nekoliko tisuća građana prosvjedovalao je u petak ispred veleposlanstava Velike Britanije i Srbije u Sarajevu. Traže oslobađanje nedavno uhićenog ratnog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića. Njega su nedavno uhitili u Londonu na temelju potjernice iz Srbije koja ga sumnjiči za zločin nad kolonom vojnika JNA koja se u svibnju 1992. povlačila iz komande u Sarajevu. Prosvjednici su se okupili najprije ispred veleposlanstva Velike Britanije te tražili da se Ganić oslobodi ili izruči BiH koja ga je također tražila. Nakon što su došli pred veleposlanstvo Srbije, dio prosvjednika je pokušao provaliti policijski kordon i ući u zgradu veleposlanstva. Jake policijske snage su ih spriječile u tom naumu, nakon čega su ih predstavnici braniteljskih udruga smirili. Prosvjednici su zatražili i oslobađanje Ilije Jurišića kojeg je sud u Beogradu osudio na 12 godina zatvora zbog napada na 'Tuzlansku kolonu' gdje su bili vojnici JNA koji su se povlačili iz Tuzle. Ganić bi se pred sudom u Londonu ponovo trebao pojaviti 29. ožujka, a zahtjev za puštanje uz jamčevinu su odbili.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • darkan 05.03.2010.

    Ganic je beskrupulozni kriminalac, prije rata je bio socijalni slucaj, vozao zastavu 128, a sad je jedan od najbogatijih ljudi na balkanu. Odakle mu lova? Zna se. Zeli mu što duži boravak u prdekani, i sreetno slijetanje na aerodrom Nikola Tesla. Pozdrav od sarajlije..

  • crniđorđe 05.03.2010.

    Ganiću. Čekamo te. Nemilosrdno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare