To je to što me zanima!

'Zbog korupcije je otkaz dobilo 56 policajaca, ispitali smo 154'

Od broja procesuiranih njih 56 je izgubilo posao, 17 policajaca je oslobođeno odgovornosti, dok su svi ostali dobili kazne slijedom odluka stegovnog suda
Vidi originalni članak

U protekle četiri godine samo u segmentu koruptivnih kaznenih djela procesuirano je 154 policijska službenika Policijskih uprava na području Hrvatske, izjavio je, uz ostalo, u subotu u podne u Slavonskom Brodu na tiskovnoj konferenciji ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik hrvatske Vlade Ranko Ostojić. 

- Od ukupnog broja procesuiranih njih 56 je izgubilo posao, 17 policijskih službenika je oslobođeno odgovornosti, dok su svi ostali dobili kazne slijedom odluka stegovnog suda. To je važan podatak, postoje o tome precizni podaci za protekle četiri godine za svaku Policijsku upravu i u kojim konkretnim slučajevima se redovito postupa. To govorim iz razloga jer je posebna osjetljivost prisutna sa tim u vezi u Ministarstvu unutarnjih poslova, da policija u ovom segmentu, posebno koruptivnih kaznenih djela, bude itekako sankcionirana i da ove radnje ne radi nitko drugi sa strane nego policija sama, čisteći na taj način svoje redove. To je bilo u kontinuitetu od 2012. godine pa sve do prvih dana siječnja ove godine - izjavio je ministar Ostojić.

Dodao je da je do sada od početka izbjegličke krize kroz Hrvatsku u smjeru zemalja zapadne Europe prošlo 571.590 izbjeglica, da je za 31 izbjeglicu, privremeno smještene u centru Ježevo, pokrenut postupak readmisije odnosno vraćanja u njihove zemlje, te da je 21 osoba s izbjegličkim statusom zatražila azil u Hrvatskoj. 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • JUGAISDEAD 11.01.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • lozinka11 10.01.2016.

    Ma ne vjerujem, daju policajcima plaču 4000 kuna i onda se čude što su podmitljivi...bravo za sve vlade hrvatske...

  • kamenjar 10.01.2016.

    Jel PIJAN ili TRIJEZAN ???? KVIZ !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare