To je to što me zanima!

Zbog lansiranja rakete-satelita zrakoplovi će promijeniti kurs

Lansiranje rakete će biti između 12. i 16. travnja, a sjevernokorejske vlasti ističu kako će ispaljivanjem rakete obilježiti 100. godišnjicu od rođenja Kim Il-sunga
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja odlučno privodi kraju pripreme za lansiranje rakete, koje su najavili za kraj ovog tjedna, stoji ub službenom priopćenju iz Pjongjanga. Na konferenciji za novinare izvijestili su kako će na raketu Unha-3 postavili i satelit, javlja BBC. Zbog lansiranja rakete su tri azijske zrakoplovne kompanije trebale izmijeniti kurs putovanja kako bi izbjegle raketu.

Lansiranje rakete se očekuje između 12. i 16. travnja, a tamošnje vlasti su izvijestile kako će ispaljivanjem rakete obilježiti 100. godišnjicu od rođenja Kim Il-sunga. 

Iako je Sjeverna Koreja istaknula kako je lansiranje rakete "znanstveno", Kina i Rusija strahuju kako će lansiranje podići tenzije na Korejskom poluotoku. Južna Koreja i SAD su ispaljivanje rakete ocijenili kao provociranje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MLADEN_5 13.04.2012.

    Dajte ljudima hranu, od raketa se ne zivi.

  • MLADEN_5 11.04.2012.

    Da zaboravio sam, ova stogodisnjica je jako bitna , i svi se tome vesele.Moz mislit.

  • LongliveUSAforever 11.04.2012.

    Sjevernokorejcima bi pametnije bilo da sa novcem koji nepotrebno troše na nekakve rakete kupuju hranu za svoje izgladnjelo stanovništvo.Zato ja volim Ameriku jer se bori protiv svih gamadi na ovoj planeti,,,neka mi netko kaže samo jednu demokratsku i uređenu zemlju koju je Amerika napala a u kojoj stanovnici imaju sva prava i slobode?Nema takve zemlje.Pogledajte listu zemalja koje Amerika napada pa zakljucite sami o kakvim se to "uzoritim" društvima radi i sto im je zajednicko:Irak,Afganistan,Libija,Iran,Venezuela,Srbija,Sjeverna Koreja,Kuba,,,,,,,,,,,,,,,,pa ima li među pomenutim zemljama "normalnih" država gdje ljudi žive dobro i slobodno?Naravno da nema.I zato još cu jednom ponoviti onu moju krilaticu:Long live USA & Israel:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare