To je to što me zanima!

Zbog lošeg vremena Sjeverna Koreja je odgodila lansiranje

Vremenski su uvjeti loši i već je prošlo vrijeme najavljenog lansiranja rakete. Lansiranja, dakle, vjerojatno neće ni biti, kazao je izvor iz sjevernokorejske vlade
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja, čini se, neće danas lansirati raketu dugog dometa za koju tvrde da će poslužiti za lansiranje satelita u orbitu. Prvog od pet najavljenih dana mogućeg lansiranja rakete vremenski uvjeti urotili su se protiv Sjeverne Koreje i sprečavaju lansiranje, prenosi Klix.ba.

– Vremenski su uvjeti loši i već je prošlo vrijeme najavljenog lansiranja. Lansiranja, dakle, vjerojatno neće ni biti –kazao je neimenovani izvor iz sjevernokorejske vlade.

Iako lansiranja danas možda neće biti, Sjeverna Koreja ostavila si je vremena za lansiranje rakete koja može dosegnuti i udaljenosti od 6700 kilometara noseći bojevu glavu od 1000 kilograma. Iako tvrde da će im lansiranje, koje se može očekivati do ponedjeljka, omogućiti da u čast 100. rođendana utemeljitelja Sjeverne Koreje Kim Il-sunga svom narodu podare satelit u orbiti, svijet strahuje da je lansiranje satelita zapravo krinka za balističko testiranje rakete koja bez problema može dosegnuti SAD.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MLADEN_5 14.04.2012.

    Pala je.

  • MLADEN_5 13.04.2012.

    A mozda je kakva igra u pitanju. Dajem raketu za hranu.

  • MLADEN_5 13.04.2012.

    Napetost i dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare