To je to što me zanima!

Zbog malog komada zemlje Pusić zaratila sa susjedima

MINISTRICA TUŽI PRVE SUSJEDE: Prije 20 godina ministrica Vesna Pusić je kupila kuću u Sovinjaku pa doznala da usred dvorišta susjedi svojataju 47 kvadrata
Vidi originalni članak

Čelnica HNS-a i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić podnijela je u rujnu 2013. Općinskom sudu u Pazinu tužbu protiv susjeda Tatjane Čaplinski, Ivana Ivančića, Eugena Rosignana i Grada Buzeta, i to nakon što je u svibnju te godine doznala da u dvorištu njezinih kuća postoji samostalna katastarska čestica u vlasništvu susjeda koje je tužila.

Ministrica smatra da je to njezino još od prije 20-ak godina, kad je kupila staru kuću u Sovinjaku. To pokušava sad dokazati na sudu. A ona je sa svojim suprugom Jurgisom Oniunasom u toj ulici pravi veleposjednik s tri kuće u istoj uličici, među kojima dominira novouređena superluksuzna vila s bazenom. Sutkinja je za danas ujutro sazvala ročište, i to u spornom dvorištu gdje će se očevidom izvesti dokaz identifikacije nekretnine i saslušati svjedoci, među kojima je i Vesnina prijateljica te susjeda iz Sovinjaka, poznata Slavenka Drakulić. Hoće li se i ona pojaviti, nije poznato jer nam se, kao ni njezin odvjetnik Nadan Perić, nisu javili.

Prvi tuženi susjedi Tatjana i Vasilij Čaplinski iznenađeni su tužbom i kažu da to narušava dobrosusjedske odnose: “Susjede ne možeš birati, a Pusić nas tuži jer smo kupili zemlju za koju ona smatra da joj pripada. A kupili smo je od prodavatelja koji je imao čiste papire i koji je ove godine umro. Za života je sređivao papire i ostavštinu, pa je odlučio i taj komadić prodati”. Tako su prije dvije godine kupili 17 kvadrata zemlje preko puta svoje kuće u dvorištu Vesne Pusić i smatraju da je ona povrijeđena jer prijašnji vlasnik nije prvo njoj ponudio zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • dobitak 30.05.2015.

    šepuri se a koliko glasova dobili na izborima nek si pogleda sad neče ni toliko

  • dobitak 30.05.2015.

    i da za takove glasamo na idučim izborima sramota oni mogu govorit hdz pokrao hrvatsku a ona to sve pošteno zaslužila sramota me tu u hrvatskoj živit

  • dobitak 30.05.2015.

    nemoj te joj popustiti makar išli svaki dan na taj komadič sa izvinjenjem srati vaše je

Komentiraj...
Vidi sve komentare