To je to što me zanima!

'Zbog mobbinga': Razriješili su ravnateljicu vrtića Remetinec

Smjenu ravnateljice zbog navodnog mobbinga nad zaposlenicima vrtića u više su navrata tražili iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture, a za četvrtak su najavili i prosvjed...
Vidi originalni članak

Ovdje smo da kažemo stop mobbingu i podržimo sve kolegice koje se još trebaju ohrabriti - rekla je Nives Petrić, odgajateljica u zagrebačkom dječjem vrtiću Remetinec i sindikalna povjerenica njegovih zaposlenika.
Pedesetak odgajateljica vrtića prosvjedovalo je u četvrtak u poslijepodnevnim satima na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podršku su im pružili i roditelji čija djeca polaze vrtiće. Razlog prosvjeda je, navode odgajateljice, zlostavljanje koje svakodnevno proživljavaju na poslu.
- Svašta smo prolazile. Zatvaranje, razgovore u četiri oka, zastrašivanje gubitkom posla... Nazivaju nas infantilnim odgajateljima, ravnateljica je kolegici rekla 'ja sam te stvorila' - prepričala nam je Petrić.
Povod za organizaciju prosvjeda bio je otkaz psihologici Sanji Jomić u Dječjem vrtiću Remetinec. 
- Bio je to otkaz nakon 22 godine rada za koji ni ja, kao sindikalni povjerenik nisam znala, to je strašno i banalno. Bila je to kap koja je prelila čašu - zaključila je Petrić.

Jednoglasna odluka o razrješenju

Na temelju prijedloga Upravnog vijeća, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je u četvrtak rješenje o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića Remetinec Merice Matijević, a na mjesto v. d. ravnateljice imenovana je Snježana Mutak, pedagoginja u tom vrtiću, priopćeno je u četvrtak iz zagrebačkog Gradskog ureda obrazovanje kulturu i sport.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Remetinec jednoglasno je donijelo odluku o razrješenju Matijević s mjesta ravnateljice prije isteka vremena na koje je imenovana, obzirom da nije ispunjavala zakonom i drugim propisima ili općim aktima Vrtića utvrđene obveze, stoji u priopćenju.

Smjenu ravnateljice zbog navodnog mobbinga nad zaposlenicima vrtića u više su navrata tražili iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture, a za četvrtak su najavili i prosvjed na glavnom zagrebačkom trgu kojim opetovano traže smjenu, sada već razriješene ravnateljice Remetinca, humano radno okruženje, rad u dostojanstvenom uvjetima i poštivanje svakog radnika, a protiv straha na radnom mjestu, mobbinga i strahovlade pojedinih ravnatelja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Stanga Železni 12.05.2017.

    Bijeda od osobe koja se iživljava na podređenima aj bok

  • Istinski_Hrvat 12.05.2017.

    Jesu tamo samo djeca od članova ADZ-a ili ima i drugih?????? Tako da su blizu roditelja..

  • OS_LEGA 12.05.2017.

    Daš čovjeku vlast,položaj pa se tek onda vidi kakav je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare