To je to što me zanima!

Zbog mučenja životinja podigli su optužnicu protiv Borkovića

U optužnici stoji da se radi o 52-godišnjem hrvatskom državljaninu i da je optužnica podignuta zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu podignulo je optužnicu protiv Branka Borkovića - Mladog Jastreba. 

Iako u optužnici ne stoji ime optuženoga, stoji da  se radi o 52-godišnjem hrvatskom državljaninu i da je optužnica podignuta zbog  počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz članka 205. stavak 1. Kaznenog zakona, piše Media Servis.

Tereti ga se da je 19. svibnja u svom dvorištu u Prečnom bez nadzora ostavio kobilu s dva psa koji su je mogli napasti i ozlijediti. Isto tako, taj isti dan kada je prednji dio kobile iskliznuo iz traka kojima je bila povezana  krovnom konstrukcijom psi su napali kobilu i odgrizli joj lijevo uho, te izgrizli desno i lijevi but. 

Kako je objašnjeno u priopćenju, temeljem članka 205. st. 4. KZ-a predloženo je oduzimanje životinje od vlasnika.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • real_real 17.06.2013.

    "Mladog jastreba" svezati naglavce točno da glavom dotiče tlo i pustiti one pse da mu "pomognu" kao što su pomogli kobili. Nije potrebna optužnica.

  • Jelena12 15.06.2013.

    kakova je to optužnica ako nema imena i prezimena, ja za to još nisam čula. I kako će onaj tko je optužen znati da je optužen?! Ne vjerujem da je to sve bilo namjerno i da je namjerno mučio životinje. Mislim samo da nije dobro pazio na njih i zato je došlo do ovoga. Sa životinjama treba postupati kao sa malom djecom, paziti ih stalno i motriti ih. Jer oni niti znaju govoriti, niti plakati kada ih nešto boli. ja obožavam životinje, naročito konje i pse.

  • leonaleonic 15.06.2013.

    Zna li netko zašto je kobila bila onako zavezana, a navodno se prije toga oždrijebila? Da nije bila vezana, pobjegla bi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare