To je to što me zanima!

Zbog nastave na ekavici djeca 7 dana ne idu u školu

Ispred škole čiji ravnatelj srpske nacionalnosti zabranjuje učenicima nastavu prema hrvatskom programu prosvjedovalo je stotinjak branitelja
Vidi originalni članak

Stotinjak hrvatskih branitelja i mještana Jagodnjaka, baranjskog sela s većinskim srpskim stanovništvom, prosvjedovalo je u subotu ispred osnovne škole čiji ravnatelj Milovan Ležaja, srpske nacionalnosti, mjesecima zabranjuje učenicima nastavu prema hrvatskom programu. Hrvatski jezik ni povijest nema 26 djece, udžbenici su na ćirilici, predavanja na ekavici, a za vjeronauk nemaju knjige.
- Ministarstvo prosvjete u školu je slalo inspekciju, a ona naredila osnivanje hrvatskog odjeljenja. Poslali su i nastavnike, no nakon 60 dana ravnatelj im je dao otkaz - kažu ljutiti roditelji, koji svoju djecu već tjedan dana ne puštaju u školu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • japac 18.11.2007.

    Ovakve se stvari nece dogadjati kad mi iz HSP-a preuzmemo kontrolu! Onda ce se znati ko je gdje manjina i koji je jezik sluzbeni u Hrvatskoj!

  • bbatinov 18.11.2007.

    Da su slučajno srbi manjina u tom mjestu njima bi se sigurno osigurala nastava na srpskom jeziku, Ali Hrvatima ne.Pa gdje je tu pravda žalosno je to što dijeca u srbiji uče oba pisma,gdje su sigurno većinom srbi, a Hrvati u Hrvatskoj nemaju pravo na materinji jezik.Eto za šta su nam ginuli očevi, braća, muževi, i sinovi. SRAMOTA

  • bojandinamo 18.11.2007.

    Prije rata srbi su bili na svim velikim mjestima a kako stvari stoje i sada su.Gospodo politicari izvucite pertle koje vam jos samo vire iz guzice EU i poduzmite nesto.Pa zar su svi Hrvati i Hrvatice uzalud poginili za ovu usranu drzavu.Da djeca hrvatskih branitelj uce ekavicu i nemaju vjeronauk sramota.A sjetite se koliko ste trebali ljudi kada je poceo rat i to im je hvala.Sramota za veliku vladu RH i drzavu.E sada bas necu ici na glasanje.Za koga da glasam pitam ja vas.Kako stvari stoje drzavu ce nam voditi milorad pupovac.Gadi mi se vise sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare