To je to što me zanima!

Zbog nedostatka učitelja u Japanu djeci predaje robot

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Robot Saya je odjevena u suknju i bijelu bluzu, ima ružičasti ruž na usnama. Predaje znanost i tehnologiju. Djeca kojoj predaje je obožavaju
Vidi originalni članak

Saya je pet godina radila kao recepcionerka u poslovnoj zgradi japanskih kompanija, a odnedavno je promijenila posao i struku. Sada predaje u tokijskoj osnovnoj školi. Ljupka učiteljica je zapravo robot. Japanski znanstvenici prilagodili su ga tako da u potpunosti nalikuje ljudskom biću. Koristi niz programiranih pokreta. Može pomicati obrve i smijati se. Izražava šest osnovnih emocija - iznenađenje, strah, gađenje, bijes, radost i tugu. Odjevena je u suknju i bijelu bluzu, ima ružičasti ruž na usnama. Predaje znanost i tehnologiju. Sayin tvorac, profesor Hiroshi Kobayashi, ističe da je stvorio učiteljicu-robota kako bi pokazao kako tehnologija može pružiti djeci radost. Istodobno pomaže rješavanju nedostatka nastavnika u japanskim školama.
- U ruralnim dijelovima zemlje i malim školama djeca ne dolaze u dodir s novom tehnologijom. Malo je učitelja koji su u stanju poučavati ove lekcije - rekao je profesor Kobayashi. Namjerava nastaviti razvijati ovaj projekt tako da roboti uz pomoć daljinskog nadzora mogu uspješno poučavati učenike.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • koki_753 12.05.2009.

    nevjerovatno....kolko ih ima,sumnjam da nemogu nac učiteljicu.....a oni robote rade...

  • Gatsby 12.05.2009.

    Ovu bi kod nas rastavili već drugi dan i napravili od nje konobaricu ili striptizetu.

  • tenen 12.05.2009.

    a hoce li i oni biti programirani da mogu strajkati

Komentiraj...
Vidi sve komentare