To je to što me zanima!

Zbog nesporazuma oko Kosova pala Vlada Srbije

Premijer Srbije Vojislav Koštunica objavio je da je zbog nepostojanja jedinstvene politike oko Kosova pala vlada Srbije. Izbori u svibnju
Vidi originalni članak

Srpski dnevnik Politika u petak je objavio naslov “Vlada stabilna do ponedjeljka” i temeljito se osramotio. Vlada Srbije raspala se već idućeg dana. Tako je odlučio premijer Vojislav Koštunica, koji je rekao kako dio stranaka u vladajućoj koaliciji želi u EU bez Kosova, a dio s Kosovom.
- Bez jedinstva o tom pitanju vlada ne može funkcionirati - rekao je Koštunica, predlažući nove izbore 11. svibnja, kad se ionako održavaju pokrajinski i lokalni izbori. Koštunica je ovim potezom u prvom redu napao Demokratsku stranku Borisa Tadića, ali i G17 Mlađana Dinkića. Tadićeva Demokratska stranka u ponedjeljak bi trebala odgovoriti na pitanje slaže li se s raspisivanjem novih izbora ili ne. Ako se ne složi, Koštunica će podnijeti ostavku. Tad se u skupštini može formirati nova vlada, s radikalima i Koštunicom. No takva opcija radikalima ne odgovara jer su uvjereni da je ovo njihov trenutak. Nije isključen ni državni udar.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Gnome 08.03.2008.

    About ovog pada, to je bio očekivan potez ljubitelja radikala. Nije ovo nimalo loše, dobra prilika za ujedinjenje proeuropskih snaga te konačni obračun sa radikulima i ostacima Miloševićeve garniture. Inače tamo ceste asfaltiraju samo za vrijeme kampanji , pa što je više izbora više i asfalta.

  • Gnome 08.03.2008.

    E moj litičaru, tko što radi ti samo proganjaš Srbe po portalima. Napiši neki komentar papane, makar ti stajao dok te Admin ne obriše. Nisam Srbin, nemam ni ja lijepo mišljenje o njima, ali ne shvaćam tvoju zlobu i opsjednutost njima. Riješio si sve svoje probleme?

  • entoni 08.03.2008.

    domagojbbb svaka čast prepoznao si pametnog intelektualca buzdovana ! Ništa nije napisao previše, jadan onaj tko se boji čitanja i učenja, ponavljam po stranicama da prepoznaju pamet. I ja volim pročitati njegove tekstove i hvala mu što uopće hoće pisati na ovom portalu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare