To je to što me zanima!

Zbog obilne kiše se aktiviralo veće klizište, stanari zbrinuti

Na adresi Kustošijanska 123 do 139 pokrenulo se klizište površine oko 400 m2 do 500 m2. Zemlja je opteretila zid dvorišnog objekta. Energetski stup se jako nagnuo
Vidi originalni članak

U četvrtak u 22.45 sati centar 112 obavijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama o zaprimljenoj dojavi da se na adresi Kustošijanska 123 do 139 pokrenulo klizište veće površine. 

Izlaskom na teren dežurnih djelatnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za izgradnju grada utvrđeno je da je klizište površine oko 400 m2 do 500 m2. Zemlja je djelomično opteretila zid dvorišnog objekta i postoji mogućnost da naruši stabilnost. 

Dvije osobe koje su bile u objektu zbrinute su i premještene na boravak i spavanje u glavni objekt koji za sada nije ugrožen. Vatrogasci su s krova objekta ‎uklonili granu stabla koje se prevrnulo zbog klizanja terena i privremeno popravili krov.

Pozvana je i Elektra jer se energetski stup opasno nagnuo. 

Od početka nevremena u ranim jutarnjim satima Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zajedno s Dobrovoljnim vatrogasnim društvima odradila je 20-tak intervencija ispumpavanja vode i uklanjanja stabala. Intervencije su bile na području gradskih četvrti  Podsused, Trešnjevka, Novi Zagreb, Dubrava, Sesvete.

 
Idi na 24sata

Komentari 25

  • nikluk20 24.10.2014.

    odite u nizine ili svi na more pa neće biti problema :P

  • zutko 24.10.2014.

    a ja sam se neki dan uplašila što mi je vjetar odnio par crijepova sa krova......ovdje ti cijela kuća ode vrit.....užasss

  • kretennakvadrat 24.10.2014.

    trebali su pazit, gdje kuce rade. jel imaju lokacijsku? inace se nemaju sta buniti i plakati..

Komentiraj...
Vidi sve komentare